In de nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' van de Stichting Eusebiuskring laat Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, het publiek kennismaken met succesvolle oud-studenten. De serie, bestaande uit drie concerten, begon op 2 oktober met Nadezda Filippova. In dit tweede concert hoort u Satomi Chihara. Zij begint met Bach's 4e Partita in D-groot, dé toonsoort voor de lofprijzing van God. In het volgende stuk, de Pianosonate op. 110 in As-groot van Beethoven, is ook een verwijzing naar het geloof: volgens Willem Brons zou de datum bovenaan het manuscript (25 december) verwijzen naar de geboorte en het leven van Christus. Na de pauze volgen werken van Fauré en Franck, waarin duidelijk te horen is dat de twee componisten ook fantastische organisten waren. Uitstekend voor een uitvoering in De Waalse Kerk!

Satomi Chihara (1996) is een van de jonge aanstormende pianotalenten van Nederland. Onlangs won zij nog de 'Baerenreiter Praha'-prijs op het 58ste Beethoven's Hradec International Competition met het 5e pianoconcert van Beethoven met de Janáček Philharmonic Orchestra en mocht zij debuteren in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Oorspronkelijk uit Japan besloot zij, na het horen van Willem Brons tijdens een concert in 2013, Japan te verlaten om haar muzikale onderwijs voort te zetten onder zijn toezicht aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft ze een 3e prijs tijdens zowel het YPF (2015) als het Prinses Christina Concours (2016) gewonnen. In 2015 heeft ze deelgenomen aan de International Summer Academy in Marktoberdorf, waar ze tevens heeft mogen spelen in het slotconcert. Ook heeft ze masterclasses mogen volgen gedurende het International Holland Music Sessions in 2017 bij Claudio Martinez Mehner. Als laatste student van Willem Brons heeft ze in 2018 eindexamen gedaan voor haar piano-bachelor als beste leerling van haar jaar, waarbij de speciale talent-gerichte beurs haar toegekend werd door het Jacques Vonk fonds. Twee jaar later behaalde ze haar master aan hetzelfde conservatorium bij Naum Grubert. Satomi timmert hard aan de weg en is onder meer uitgenodigd om te spelen bij het Naarden International Piano Festival.

 

Programma 'Louter meesterwerken'

Satomi Chihara  piano

 

J.S. Bach
Partita nr. 4 in D-groot, BWV 828

L. v. Beethoven
Pianosonate op. 110 in As-groot

- Pauze -

G. Fauré
Nocturne nr. 13, op. 119 in b-klein

C. Franck
Prelude, Choral and Fugue

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Toegangsprijs  €25,-
Vrienden van de stichting Eusebiuskring          €20,-
CJP, studenten, kinderen t/m 12 jaar €15,-


*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


 

< Terug naar de agenda