Canto Ostinato - The Vocal Experience
Kamerkoor PA'dam o.l.v. Maria van Nieukerken

Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem? De beroemde Canto Ostinato van Simeon  beleeft de koor première ter ere van het 100-jarig jubileum van componist Simeon Ten Holt. PA’dam o.l.v. Maira van Nieukerken zingt (!) de Canto in een nieuwe bewerking voor koor en instrumentaal ensemble.

De mogelijkheden van de menselijke stem worden in deze ‘minimal music’ maximaal benut. De minimale veranderingen in de patronen van deze muziek zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, wat versterkt wordt door de lange lijnen en doorgaande klanken van de zangers. De muziek verschuift zo langzaam, dat deze veranderingen soms nauwelijks waarneembaar zijn. Deze minimale verschuivingen krijgen vorm in de choreografie van de zangers: soms hoort de luisteraar de muziek van ver weg, dan juist van heel dichtbij.

Kamerkoor PA'dam is een eigentijds vocaal ensemble, bestaande uit veelzijdige ambitieuze professionals en staat onder de energieke leiding van dirigent Maria van Nieukerken. PA’dam onderscheidt zich door een ondernemende instelling, veelzijdige programmering en  originele aanpak. De activiteiten van PA’dam kenmerken zich door hun grote diversiteit:  muziek van oude meesters, wereldpremières, monumentale koorwerken, swingende kerstprogramma’s en rock & metal muziek.

PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken
Manja Smits, harp