Bruid van de wind
Raoul Steffani en Domestica Rotterdam
Foto: Hélène van Domburg

 

Domestica Rotterdam produceert samen met het aanstormende zangtalent Raoul Steffani een nieuwe korte opera: Bruid van de wind. Een portret van de liefdesgeschiedenis tussen Alma Mahler met schilder Oskar Kokoschka. Op het schilderij Bruid van de wind zijn de twee innig verliefd door hem geschilderd. Alma beantwoordde Oskars liefde echter niet volledig. Waren het haar andere minnaars? Of toch haar man Gustav? In deze korte opera vertelt Domestica aan de hand van de muziek van Gustav en Alma Mahler deze liefdesgeschiedenis. Ook passeren andere componisten waar Alma (amoureus) contact mee heeft gehad de revue. De liederen gezongen door Raoul Steffani, in een nieuw arrangement van Jan Willem Nelleke, worden verweven met instrumentale composities en een kort nieuw verhaal.

De jonge Nederlandse bariton Raoul Steffani behoeft waarschijnlijk geen introductie. Hij studeerde in Amsterdam en Wenen, waar hij zich onder andere verdiepte in het werk van Gustav Mahler. Hij is vaak op de Nederlandse podia en nationale radio en tv te horen, meestal met pianisten als Gerold Huber of Lucie Horsch. Eerder dit seizoen maakte hij zijn internationale operadebuut in Lyon.

Domestica Rotterdam bestaat uit musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het ensemble, onder de artistieke leiding van Wim Steinmann, voelt zich thuis in ongebruikelijke bezettingen en concertvormen in samenwerking met andere kunstvormen. Meer informatie op www.domesticarotterdam.nl.

 

Programma

Wim Steinmann artistieke leiding, dirigent
Raoul Steffani bariton
Domestica Rotterdam strijkkwintet, fluit, hobo, klarinet, hoorn
Jan Willem Nelleke piano en arrangementen

Gustav Mahler (1860-1911)
Pianokwartet

Alma Mahler (1879-1964)
Fünf Lieder*

Alexander Zemlinsky (1871-1942)
Selectie liederen, op. 6 (instrumentaal)*

Erich Korngold (1897-1957)
Wals uit: Suite, op. 23

Franz Schreker (1878-1934)
Der Wind

Gustav Mahler (1860-1911)
Lieder eines fahrenden Gesellen*

*Nieuwe arrangementen door Jan Willem Nelleke

 

Kaarten zijn binnenkort beschikbaar

Regulier €27,50
Korting* €22,50

* CJP/student/stadspas met groene stip (neem CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip mee)

 


 

< Terug naar de agenda