Bösendorfer Series
Yukine Kuroki: Winnaar Franz Liszt Concours

Liszt Utrecht is voor jonge musici een belangrijke springplank naar de internationale professionele klassieke muziekscene. Startpunt is het internationale Liszt Concours dat om de drie jaar wordt georganiseerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Sinds de oprichting in 1986 heeft Liszt Utrecht de reputatie van één van ‘s werelds meest prestigieuze pianoconcoursen. Eerdere winnaars van het concours zijn onder anderen Enrico Pace, Igor Roma, Yundi Li, Yingdi Sun, Vitaly Pisarenko, Nino Gvetadze, Mariam Batsashvili en Alexander Ullman.

Donderdag 29 september vond de finale van het internationale pianoconcours Liszt Utrecht plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Na selectieronden in januari dit jaar en een vierdaagse festivalfase afgelopen week won Yukine Kuroki (Japan, 1998) de eerste prijs. Tijdens de finale trad zij samen met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Christian Reif op in een uitvoering van Schuberts Grosse Fantasie ''Wanderer'', bewerkt door Franz Liszt voor piano en orkest. Tot ons grote genoegen doet Yukine Kuroki tijdens haar internationale concerttournee doet ook de Waalse Kerk aan.

 

Programma

Franz Liszt (1811-1886)

  • Müllerlieder von Franz Schubert, S.565
  • Ballade nr. 2 in b-klein
  • 12 Lieder von Franz Schubert, S.558
    1. Sei mir gegrüsst - 2. Auf dem Wasser zu singen - 4. Erlkönig - 12. Ave Maria
  • Piano Sonate in b-klein, S.178

 

Bekijk hier Yukine's optreden in de finale:

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €32,50
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip)
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda