Liszt Utrecht is voor jonge musici een belangrijke springplank naar de internationale professionele klassieke muziekscene. Startpunt is het internationale Liszt Concours dat om de drie jaar wordt georganiseerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Sinds de oprichting in 1986 heeft Liszt Utrecht de reputatie van één van ‘s werelds meest prestigieuze pianoconcoursen. Eerdere winnaars van het concours zijn onder anderen Enrico Pace, Igor Roma, Yundi Li, Yingdi Sun, Vitaly Pisarenko, Nino Gvetadze, Mariam Batsashvili en Alexander Ullman.

Vanaf 2022 heeft Liszt Utrecht een nieuwe opzet, waarbij de focus minder ligt op het wedstrijdelement en deelnemers meer kansen krijgen om hun talent te laten zien aan een internationaal publiek. In de editie van 2022 is een grote rol weggelegd voor componist Franz Schubert. Het verplichte repertoire van de deelnemers bevat Liszts bewerkingen van Schuberts liedercycli en bestaat uit lied- en kamermuziekrecitals met werken van beide componisten. Daarnaast zijn originele composities van Schubert onderdeel van het vrije keuzerepertoire. De Schubert-editie van Liszt Utrecht vindt plaats van 22 t/m 29 september 2022 en de tournee van de winnaar doet, tot ons grote genoegen, ook de Waalse Kerk aan.

 

Programma

Het programma wordt binnenkort aangekondigd.

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €32,50
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip)
Student €10

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda