Bösendorfer Series i.s.m. Pianoduo Festival
Silver Garburg Piano Duo
Foto: Neda Navaee

 

‘Verbluffende virtuositeit, fantastisch samenspel. Hoe Sivan Silver en Gil Garburg deze uiterst delicate taak beheersen grenst aan een wonder.’ - Radio Bremen

Het pianoduo-spelen stamt uit het classicisme, maar raakt in de romantiek pas echt in de mode. Transcripties van grote orkestwerken worden als quatre-mains in de salons ten gehore gebracht. Franz Schubert, de ongekroonde koning van de vierhandige pianomuziek, schrijft zijn vierhandige pianowerken vooral in de zomer van 1818 en 1824 op het buitenverblijf van de familie Esterházy in Zseliz, dat toen onder Hongarije viel, om de dochters des huizes pianoles te geven. Met de kwaliteit van deze werken heeft Schubert, zonder het te beseffen, het genre van vierhandige pianomuziek nieuw leven ingeblazen. Een waardevol vervolg op de erfenis die Mozart had nagelaten.

In de grote en vaak ondergewaardeerde kunst van het quatre-mains-spelen, zetten Sivan Silver en haar partner Gil Garburg een nieuwe standaard. Sivan en Gil hebben beiden al veelbelovende solocarrières, wanneer zij eerst privé en daarna ook aan de piano een duo vormen. Het in Israël geboren stel woont in Berlijn met hun zoon. ‘We geven uitdrukking aan onze eigen emoties en tegelijkertijd aan een gecombineerde gevoeligheid. We zijn één en toch zijn we met elkaar in dialoog, dat is de magie,’ zegt Silver. Garburg voegt daaraan toe: ‘Hoe meer we samenwerken, hoe meer we naar elkaar toe groeien en hoe vrijer we worden. Zoals een dirigent zijn of haar visie realiseert met een orkest, zo kunnen wij met vier handen alles realiseren wat ons voor ogen staat.’

Geprezen door publiek en critici treedt het Silver Garburg Pianoduo veelvuldig op in de wereldberoemde concertzalen, zoals Carnegie Hall, Lincoln Center, Musikverein Wien, Salzburger Festspielhaus, Sydney Opera House en de Berliner Philharmonie. Twintig jaar samenspelend, traden op in zeventig landen op vijf continenten. Sinds 2014 bekleden ze een van de weinige nog bestaande leerstoelen voor pianoduo aan de Universiteit voor Schone Kunsten in Graz. Ze presenteren masterclasses aan vooraanstaande academische instituten over de hele wereld en geven les aan het conservatorium in Hannover, waar ze zelf in 2007 hun studie afrondden bij Arie Vardi.

 

Programma

 

Franz Schubert (1797-1828)
Grande Sonate in Bes-groot, D.617 

Franz Schubert (1797-1828)
Divertissement sur des motifs originaux francais, D.823 

- Pauze - 


Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
A Midsummer Night's Dream, op. 61

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €32,50
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip)
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 

 

Dit concert wordt gerealiseerd in samenwerking met het Pianoduofestival. Voor meer informatie: www.pianoduofestival.nl 

 

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda