Foto: Maria Frodl

 

‘Saskia Giorgini’s Liszt is ronduit verbluffend. Zo stralend, zo beeldend en zo rijkgeschakeerd klinkt deze schitterende muziek niet vaak.’ - Opus Klassiek

Het openingsrecital van de Bösendorfer Series 22-23 staat in het teken van Liszt. Zijn Harmonies Poétiques et Religieuses wordt zelden in zijn geheel uitgevoerd, maar Saskia Giorgini brengt dit bijzondere recital naar de Waalse Kerk. Geïnspireerd door de gelijknamige poëzie van Lamartine en Liszts rooms-katholieke geloof, is het een van zijn meest ambitieuze, contemplatieve en mysterieuze composities. Liszt wordt vaak gezien als een showman, maar dit werk verraadt zijn introspectieve, zoekende karakter. De tien delen vormen een zoektocht naar de diepere betekenis van het menselijk bestaan, gehuld in muziek van een verrukkelijke schoonheid. Voor Giorgini is de compositie: ‘diep humaan en oprecht, teder, maar ook vol met de meest droevige, gewelddadige, pijnlijke momenten die Liszt ooit op muziek heeft gezet.’ Vorig jaar werd haar solo-opname van Liszts Harmonies Poétiques et Religieuses uitgebracht op het Pentatone-label. Het album is internationaal lovend ontvangen en won een Diapason d'Or. 

De Italiaans-Nederlandse Saskia Giorgini mag zich met recht Bösendorfer Artist noemen en we zijn trots dat zij dit jaar onze serie opent. Saskia is winnaar van verschillende concoursen, waaronder het prestigieuze International Mozart Competition Salzburg in 2016, en wordt geroemd om haar technische beheersing en de schoonheid en poëzie van haar geluid.

Als dochter van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader groeit Saskia op in Turijn waar ze op haar vierde begint met pianolessen. Als vijftienjarige wordt ze toegelaten tot de befaamde piano-academie 'Incontri col Maestro’ in Imola. Tegelijkertijd studeert ze met de hoogste cijfers en onderscheidingen af aan het conservatorium in Turijn en voltooit daarna haar studie aan de Accademia di Musica in Pinerolo, aan de KUG in Graz en aan het Mozarteum in Salzburg. Saskia treedt op in de bekende concertzalen en op festivals met grote orkesten, maar is ook actief als kamermusicus.

 

Programma

Franz Liszt (1811-1886)
Harmonies Poétiques et Religieuses, S.173
  -  Invocation
  -  Ave Maria
  -  Bénédiction de Dieu dans la solitude
  -  Pensée des morts

Pauze

  -  Pater Noster
  -  Hymne de l’enfant à son réveil
  -  Funérailles
  -  Miserere d’après Palestrina
  -  Andante lagrimoso
  -  Cantique d’amour

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Passe-partout

Bezoek met een passe-partout op de Bösendorfer Series 8 recitals voor de prijs van 6! 
Regulier €190,- (in plaats van €252,50)
Korting  €147,- (CJP/stadspas groene stip, in plaats van €195,-)

 

Losse kaarten

Regulier €32,50
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip) 
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda