Foto: Foppe Schut

 

‘Moeiteloos roept Nikola Meeuwsen de betovering en vervoering op.’ - NRC

Bij het horen van een opname van het Derde pianoconcert van Rachmaninov door Vladimir Horowitz, wist Nikola Meeuwsen dat hij pianist wilde worden. De nu twintig jaar jonge Nikola is volgens NRC ‘een talent om in de gaten te houden’. Het programma voor de pauze staat in het teken van Beethoven en Schumann. Brahms staat na de pauze centraal, met twee van de vier sets pianominiaturen die Brahms aan het eind van zijn leven schreef: 3 Intermezzi (op 117) en 4 Klavierstücke (op 119).

Nikola is winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours (2014), het Steinway Concours (2012) en de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award (2019). Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent en bij Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica Internazionale in Imola, Italië. Hij treedt regelmatig op met het Residentie Orkest in het Concertgebouw, geeft solorecitals in heel Europa en speelt kamermuziek met het Matangi Kwartet, met violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Pianoduo’s vormt hij met grootheden als Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace. De jonge toppianist is een graag geziene gast op festivals als het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Storioni Festival, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW! Twee jaar geleden presenteerde AVRO Tros zijn debuut-cd met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach. Van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft Nikola een prachtige Bösendorfer vleugel in bruikleen.

 

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Bagatelles, op. 126

Robert Schumann (1810-1856)
Fantasie in C, op. 17 "Wanderer-fantasie"

- pauze - 

Johannes Brahms (1833-1897)
3 Intermezzi, op. 117

Johannes Brahms (1833-1897)
4 Klavierstücke, op. 119

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €25,-
Korting  €20,- (CJP/stadspas groene stip)
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda