Foto: Maarten Kools

 

‘De elegante behendigheid van Nicolas van Poucke is indrukwekkend.’ – de Volkskrant

Pianist Nicolas van Poucke is een volbloedromanticus in de 21e eeuw. Met zijn formidabele techniek en vurige spel is hij een ideale vertolker van Schubert en Schumann, wiens werk hij in de Waalse Kerk ten gehore brengt. Tussen deze twee stukken plaatst Van Poucke de verkoelende Images van Claude Debussy. Het programma opent deze donderdag in november met de Sweelinck Variaties op Mein Junges Leben hat ein End. Het door de Nederlandse renaissancecomponist en organist Sweelinck gecomponeerde stuk is gebaseerd op een oud volksliedje en bestaat uit een aantal variaties met elk een eigen karakteristiek.

Geboren in een muzikaal gezin in Baarn begint Nicolas op zesjarige leeftijd met pianolessen. Zijn vader is trompettist, moeder altviolist en Nicolas maakt al zo lang als hij zich kan herinneren muziek met zijn zus, celliste Ella van Poucke. In 2006 wint hij zowel het Prinses Christina Concours als het Steinway Internationaal Piano Concours. In 2009 is hij laureaat van de European Union Piano Competition en in 2010 van de YPF Piano Competition. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeert Nicolas bij David Kuyken en Jan Wijn.

Na op zijn dertiende een veelgeprezen recital te geven in een uitverkocht Concertgebouw is Nicolas veelvuldig te gast bij verschillende orkesten op de internationale podia, waaronder recentelijk bij het Nederlands Kamerorkest en in Londen bij Chineke! Orchestra. Midden in de lockdown start Nicolas een Schumann-project dat resulteert in een lovend ontvangen album voor het high-end muzieklabel TRPTK. En hij geeft een reeks livestream-recitals vanuit Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en de Royal Festival Hall. Afgelopen voorjaar neemt hij een live recital van twee Beethoven-sonates op bij record label Night Dreamer. 

 

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck (1561-1621)
Variaties op Mein Junges Leben hat ein End

Franz Schubert (1797-1828)
4 Impromptus, D.935

- Pauze - 

Claude Debussy (1862-1918)
Images, Boek l

Robert Schumann (1810-1856)
Kreisleriana, op. 16

 

Kaarten (online voorverkoop)*

Regulier €32,50
Korting  €25,- (CJP/stadspas groene stip) 
Student €10,-

*Let op! Deze prijzen hebben betrekking op de online voorverkoop. Aan de deur wordt er bovenop elk ticket €2,50 extra aan transactiekosten gerekend.

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin negen toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda