De Stille Stad - liederencyclus rondom Corona
Te gast: Quirijn de Lang & Eke Simons

Een unieke nieuwe liederencyclus gebaseerd op de actualiteit: negentien van de mooiste liederen uit de Romantiek en Moderne Liedkunst, die met tekst en muziek naar elkaar verwijzen en samen een dieper verhaal vertellen. Een spannende Orpheus-tocht op zoek naar betekenis na het verlies van het ‘Oude Bekende’. De stille straten van de eerste lockdown en de aanhoudende crisis inspireerden bariton Quirijn de Lang en pianiste Eke Simons tot deze bijzondere liederencyclus, waarin die herkenbare gevoelens van onmacht, verveling, rouw en ook baldadigheid en sprankjes hoop je meenemen en leiden naar een nieuw begin. Op het programma staan liederen van o.a. Wolf, Strauss, Rachmaninoff, Poulenc en Alma Mahler. Kijk voor meer informatie ook op www.destillestad.nl.

Quirijn de Lang behoort al twintig jaar tot een select groepje van Nederlandse operazangers die internationaal zijn doorgebroken.  In Nederland is Quirijn de Lang bekend van zijn spectaculaire debuut als Papageno bij de Reisopera en veel recenter als Hamlet bij Opera2Day. Al sinds 2013 vormt hij een liedduo met pianiste Eke Simons. Zij treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. In 2013 nam Eke haar solo debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček, die zeer lovend werd ontvangen in de media. Het duo presenteert naast beroemde werken als Winterreise en Dichterliebe ook bijzondere samengestelde cycli, waarbij liederen uit alle tijden en talen een bijzonder hecht verhaal vertellen door middel van tekst en muziek.

Programma "De Stille Stad"

The Daisies - Samuel Barber, op. 2 #1

Sehnsucht nach der Waldgegend - Robert Schumann, op. 35 #5

Der Feuerreiter - Hugo Wolf

Wer machte dich so krank? - Robert Schumann, op. 35 #11

There’s a Law - Leonard Bernstein, uit Trouble in Tahiti

Banalités: Hôtel - François Poulenc

Bergkönig ritt duch das Land - Hugo Wolf, Gudmunds Gesang#1 uit Das Fest aus Solhaug

The Sick Wife  - Ned Rorem, uit Evidence of Things Not Seen

L’heure exquise - Reynaldo Hahn, Chansons grises #5

Rain has fallen - Samuel Barber, op. 10

Die Nacht - Richard Strauss, op. 3 #10

Verschwiegene Liebe - Hugo Wolf

Stille Thränen - Robert Schumann, op. 35 #10

Mond, so gehst du wieder auf - Erich Korngold, op. 14 "Vier Lieder des Abschieds"

Die Stille Stadt - Alma Mahler

Sure on this shining night - Samuel Barber, op. 13 #3

Siren - The Lilacs - Sergei Rachmaninoff, op. 21 #5

Morgen! - Richard Strauss, op. 27 #4

Heimliche Aufforderung - Richard Strauss, op. 27 #3

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.