Dit is het verplaatste concert van 21 november 2020 en 19 juni 2021, dat vanwege de maatregelen rondom het coronavirus op de oorspronkelijke datum geen doorgang kon vinden. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum.

"Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben?" Dit was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem. Ook wilde ze een verbinding creëren tussen Mozart als gerijpt componist (hij schreef het Requiem in zijn laatste levensjaar) en de musicus Mozart: wonderkind en klaviervirtuoos.

PA’dam vroeg componist Gustavo Trujillo om een nieuwe échte piano-partij te maken met als basis de originele orkestpartituur. De opdracht was om in deze bewerking de fantasie van Trujillo met die van Mozart te combineren én uit te gaan van alle klankkleuren en mogelijkheden die de piano biedt. De bekende vocale lijnen bleven ongewijzigd, maar de context heeft een spannende verandering ondergaan! Zo hoort u in de nieuwe zelfstandige pianopartij invloeden van Mozarts Pianoconcerten, Schumann en zelfs een vleugje Prokofjev….

PA’dam voert Mozarts Requiem uit in de intieme setting van twaalf zangers en pianiste Mirsa Adami. Natuurlijk vertolken de PA’dam-zangers ook de solo passages. Hierdoor ontstaat een prachtig weefsel van verschillende klankkleuren met een heel persoonlijke inbreng van de zangers en pianiste.

Meezingmiddag

Amateurzangers kunnen zich aanmelden om een middag zélf (uiteraard Coronaproof!) het Requiem van Mozart te zingen onder de bezielende leiding van dirigent Maria van Nieukerken en pianist Luc Blommers. Met per stemgroep een PA’dam zanger als collega en coach! Deelnemers zorgen voor hun eigen klavieruittreksel. Bekijk de video voor meer informatie.

Tijdstip: zondagmiddag 26 september van 14:00 tot 17:00 uur.

Concert € 27,50
Meezingmiddag € 20,-
Combinatieticket voor beiden € 42,50

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.