Buma Boy Edgar Prijs Tour
Red Light Jazz: Jasper van 't Hof

“Van ’t Hof heeft zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion begeven en laat zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting vastpinnen.”

>De Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in december 2018 toegekend aan de pianist/toetsenist en componist Jasper van ’t Hof (Enschede, 1947). Jasper van ’t Hof verdient de prijs voor zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Zowel op piano als achter synthesizer en andersoortige keyboards heeft Van ’t Hof zich al decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen.

Jazz is altijd een ruim begrip gebleven voor Van ’t Hof die zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion heeft begeven en zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting laat vastpinnen. Zijn veelzijdigheid en lange staat van dienst is zo imposant dat de jury zich al bij het eerste beraad verbaasd afvroeg hoe het toch kan dat deze begenadigde toetsenvirtuoos de prijs nog niet eerder heeft gewonnen. Voor een deel zal dat aan de nu eindelijk wel gelauwerde musicus zelf liggen. Jasper van ’t Hof is dan weliswaar zo Nederlands als Leidse kaas maar hij heeft zijn werkterrein al vroeg naar het buitenland verlegd. Vooral onze oosterburen herkenden in hem al snel een groot musicus met bovendien een zeldzaam sterke uitstraling op het podium.

Zijn zogeheten X-Factor maakt nog altijd het verschil. Waar hij ook achter zijn klavier plaatsneemt, altijd lijkt er iets bijzonders te gaan gebeuren.

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.