Foto: Merlijn Doomernik

Dit is het verplaatste concert van 10 juni 2021, dat vanwege de maatregelen rondom het coronavirus op de oorspronkelijke datum geen doorgang kon vinden. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum.

Verhalen uit Buenos Aires: Argentijnse liedjes en tango's, niet in het Spaans, maar in het Nederlands. Laat u vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over Maria, die alle straten van Buenos Aires kent en de mannen om haar vinger windt, en over de dichteres Alfonsina, die op de bodem van de zee ligt en nu in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Probeert u zich verloren vogels voor te stellen, en de vreugde van de verstandsverbijstering. Luistert u daarnaast naar prachtige instrumentale klassiekers van Piazzolla zoals Invierno Porteño en het in Nederland wereldberoemde Adios Nonino en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon. Verhalen uit Buenos Aires is de titel van het in januari verschenen album van Astori Amsterdam, een kwartet bestaande uit:

• Vincent van Amsterdam, winnaar Dutch Classical Talent 2016 heeft als missie de accordeon als solo-instrument op de kaart te zetten;
  • Sterre Konijn, winnares Concours de la Chanson Alliance Française 2014, is acterend zangeres en zingend actrice en geen muziekstijl is haar onbekend;
  • Wiesje Nuiver, bevlogen kamermusicus, heeft sinds 2018 een aanstelling als violist in het Nederlands Philharmonisch en een grote passie voor Zuid Amerikaanse muziek;
  • James Oesi is een van de weinige bassisten die zich richt op de contrabas als solo-instrument. Hij trad op bij o.a. Podium Witteman en Festival Wonderfeel en is de oprichter van Dutch Double Bass Festival.

Zij delen het verlangen om muziek en verhalen uit de hele wereld dichterbij het Nederlandse publiek te brengen. Zij kruipen daarvoor in de huid van de dichters, en vertalen hun verhalen naar het Nederlands. Hun nieuwe, originele vertolkingen worden de poort naar het oude origineel.

Kom vast in Argentijnse sferen en luister naar de Ballade voor een Dwaas, live gespeeld door Astori Amsterdam op "De Ochtend van 4" van 5 februari 2021.

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.