Hydra String Quartet & friends
Symfonische Kamermuziek

Symfonische muziek en kamermuziek: het lijken twee verschillende genres, maar in deze programma's bewijst het Hydra String Quartet dat dat niet zo hoeft te zijn! Op 1 juli vullen zij samen met pianotalent Nikola Meeuwsen de avond met Mozart en Schumann. Op 2 juli worden zij vergezeld door sterpianiste Lestari Scholtes en de veelzijdige alt-mezzo Carina Vinke in een programma met Puccini, Respighi en Mahler.

Beide concerten duren een uur en hebben geen pauze.

1 juli: Mozart & Schumann 2 juli: Puccini, Respighi & Mahler

W.A. Mozart
Pianoconcert nr. 20 KV 466 in d klein
bewerking voor piano en strijkkwartet
  -  Allegro

Bestel hier kaarten voor 2 juli: Puccini, Respighi & Mahler

Musici

Hydra String Quartet
Het Hydra String Quartet ontstond midden in de corona-lockdown in Amsterdam, tijdens een onzekere en geïsoleerde tijd voor iedereen. Een gedeelde liefde voor de “old school sound” was wat ze bij elkaar bracht, en niet alleen bij de klassieke muziek maar ook in jazz, filmmuziek en rock. Ze blijken ook een mooie synergie te hebben op muzikaal en persoonlijke niveau. In de afgelopen maanden hebben ze voor Radio 4 opgetreden en in een aantal livestreams, dit wordt hun eerste concert voor publiek. Het kwartet bestaat uit Eduardo Paredes Crespo en Ephraim Feves (viool), Mark Mulder (altviool), en Giorgos Kotsiolis (cello).

Nikola Meeuwsen, piano
Nikola Meeuwsen profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach. Hij is een graag geziene gast op festivals en profileert zich zowel als kamermusicus en als solist. Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola.

Carina Vinke, alt
De zeer veelzijdige Drentse alt-mezzo Carina Vinke heeft inmiddels een in het oog springende internationale carrière opgebouwd. Dat heeft zeker ook te maken met het opvallende donkere timbre van haar stem en haar dramatische talent. Als operazangeres trad ze op als soliste bij de Nationale Opera. Haar sterke affiniteit voor de liederen van Gustav Mahler heeft geleid tot uitvoeringen van al zijn vocale werken. Carina is ook een veelgevraagd soliste in oratoria. Daarnaast voert ze met haar duo’s en verschillende ensembles kamermuziek uit. Carina Vinke won onlangs de ‘Cultuurprijs Emmen 2020’.

Lestari Scholtes, piano
Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde vanaf haar elfde jaar bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is inmiddels regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en gaf vele masterclasses wereldwijd. Zij is samen met Gwylim Janssens oprichter van de Pianoduo Festival Academy, waar zij jonge talentvolle duo’s coachen. Lestari is artistiek en zakelijk leider van de serie Vrienden van de Kamermuziek te Amsterdam, het Pianoduo Festival Amsterdam en het Kamermuziekfestival Schoorl. Sinds 2018 is zij programmeur bij het Grachtenfestival.

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.