musici van Amsterdam Baroque Orchestra
La Pastorella: Concerti van Vivaldi

De Concerti die Antonio Vivaldi schreef voor blokfluit, hobo, viool, fagot en klavecimbel worden nauwelijks uitgevoerd; de bezetting is net te groot voor kamermuziek maar weer te klein voor een orkestconcert. ‘Zonde’ vindt de Grande Dame van de blokfluit Reine Marie Verhagen. 'Ik heb deze stukken nooit uitgevoerd in mijn carrière en dat heb ik altijd ontzettend jammer gevonden, ze zijn zo prachtig!' zegt ze. 'Ik heb mijn topcollega's van het Amsterdam Baroque Orchestra (olv Ton Koopman) gevraagd om met mij deze Concertite gaan uitvoeren. We kijken er enorm naar uit omdat we in dit repertoire zoveel fantasie kwijt kunnen en voor het publiek  het een  heerlijke luisterervaring is: “feestmuziek”!

Antonio Vivaldi (1678-1741) had vele petten op tijdens zijn werkzame leven; hij was componist, violist, docent en priester. Als componist genoot hij een enorme bekendheid in heel Europa. Zijn meest bekende werken zijn wellicht ' de vier jaargetijden' en het ' Gloria'.Vivaldi schreef niet alleen grote orkestwerken en opera's; hij componeerde ook enorm veel kamermuziek. In dit programma worden o.a. drie Concerti uitgevoerd die allemaal geschreven zijn voor dezelfde bezetting; viool, blokfluit, hobo, fagot en klavecimbel (RV 95, RV 105 en RV 107).Vivaldi schreef deze Concerto's voor de meisjes van het Ospedale della Pietà, een weeshuis in Venetië. De jongens kregen een 'vak' geleerd en de meisjes leerden een instrument bespelen.

Reine Marie Verhagen, blokfluit en artistieke leiding
David Rabinovich, barokviool
Nienke van der Meulen, barokhobo
Wouter Verschuren, barokfagot
Kathryn Cok, klavecimbel

Antonio Vivaldi (1678-1741)

Concerto La Pastorella in D-groot, RV 95

Concerto in g-klein, RV 105

Concerto in g-klein, RV 107

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.