De Waalse Kerk x VOX-POP: Moderne Verbintenissen
Van God los?

Het traditionele gezinsplaatje - man, vrouw en kinderen - volstaat allang niet meer als representatie voor de verscheidenheid aan relaties die vandaag de dag worden aangegaan. Welke factoren zijn van invloed op hoe we onze ‘moderne relaties’ vormgeven? Wat is de actuele waarde van het huwelijk?

Transnationale gezinnen, LGBT+ families en polyamoureuze relaties zijn onderdeel van het hedendaagse relatielandschap. Welke factoren zijn van invloed op hoe we deze ‘moderne relaties’ beleven en waar lopen we tegenaan? Wat is de actuele waarde van het (religieuze)  huwelijk nu het geregistreerd partnerschap aan terrein wint? En hoe modern zijn moderne relaties eigenlijk?

Deze elementen spelen een grote rol door het mensenleven heen. De verbintenissen die we door ons leven aangaan worden gekenmerkt en gevormd door ideologische, praktische, en materiële aspecten. Hoe dit wordt ervaren is voor iedereen anders. Voor de een is het huwelijk een romantische bezegeling, voor de ander een bureaucratische nachtmerrie.

Tijdens de derde editie van VOX-POP’s samenwerking met de Waalse Kerk op 16 juni, zullen we in gesprek gaan over verbintenissen en ‘moderne relaties.’ We reflecteren op persoonlijke ervaringen, verscheidenheid aan relatievormen vanuit zowel religieus als juridisch perspectief.

Wij gaan deze avond in De Waalse Kerk o.a. het gesprek aan met:

• Jan Drost - (Liefdes)filosoof, schrijver, muzikant en docent aan de HvA
  • Betty de Hart - Professor in transnationale families en migratierecht aan de VU
  • Henk Spoelstra - Predikant bij de Waalse Kerk
  • Henny Bos - Professor Sexual and Gender Diversity in Family and Youth aan de UvA

Note: Dit is geen religieuze bijeenkomst. Tijdens de gesprekken creëren wij een verbinding tussen de academische wereld (VOX-POP), de gevestigde kerk (De Waalse Kerk) en de maatschappij. Mensen van alle sociale, culturele, en geloofsachtergronden zijn van harte welkom om hun gedachten uit te wisselen, inzichten te delen en geïnspireerd te raken!

Dit event is gratis toegankelijk. Graag wel even aanmeldenJe e-mailadres gebruiken we alleen om je over deze avond te informeren, en nergens anders voor. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Indien je toch verhinderd bent, laat het ons weten, zodat we deze plek aan iemand anders kunnen geven.

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.