In Solo & Samen hoort u twaalf PA’dam zangers letterlijk solo én samen in een gevarieerd programma met herkenbare pareltjes en avontuurlijke nieuwe muziek. Publiekslievelingen als Fauré’s Cantique de Jean Racine en Abendlied van Rheinberger, maar bijvoorbeeld ook de betoverende akkoorden van Forrests Good night, dear heart

Twee delen uit Mozarts Requiem zullen te horen zijn in een nieuw jasje, de koorpartijen zijn ongewijzigd, maar in opdracht van PA’dam heeft componist Gustavo Trujillo een échte piano-versie gemaakt. Dit is alvast een voorproefje van onze concertserie rond Mozarts Requiem in het najaar!

U hoort het spetterende spreekstuk van John Cage Once upon a time, the world was round, and you could go on it… Deze tekst heeft in het afgelopen jaar zéker een andere dimensie gekregen. Maar als je goed blijft kijken en luisteren is er zoveel moois te beleven: What a Wonderful World van Louis Armstrong.

PA’dam treedt op als ensemble, daarnaast zullen enkele PA’dam zangers in een mooi solo lied te horen zijn. Kortom: een boeiende mix van muziekstijlen, klanken, spreken en zingen, Solo & Samen…!

Tickets

Kaarten bestellen kan via een mail naar info@padam.nu met uw naam en gewenste aantal kaarten + de locatie waar u ons wilt bezoeken. U ontvangt dan van ons een mail met betalingsgegevens.

W.A. Mozart Requiem: Kyrie & Dies Irae
L. Armstrong What a wonderful world
G. Fauré Cantique de Jean Racine
J. Rheinberger Abendlied
F. Mendelssohn Abschied vom Walde
J. Cage Story
D. Forrest Good night dear heart

Voor meer info: www.padam.nu

Kaarten zijn verkrijgbaar via: info@padam.nu

Musici

PA'dam is een eigentijds vocaal ensemble, bestaande uit veelzijdige ambitieuze professionals en staat onder de energieke leiding van dirigent Maria van Nieukerken. PA’dam onderscheidt zich door een ondernemende instelling, veelzijdige programmering en  originele aanpak. De activiteiten van PA’dam kenmerken zich door hun grote diversiteit: muziek van oude meesters, wereldpremières, monumentale koorwerken, swingende kerstprogramma’s en rockmuziek. PA’dam wil zoveel mogelijk mensen de kracht en pracht van vocale muziek laten ervaren in alle denkbare muzikale stijlen. Hiermee wil PA’dam haar publiek inspireren en verrassen. Daarbij zoekt PA’dam altijd naar manieren om zowel publiek als de eigen zangers met elkaar te verbinden én uit te dagen. Ook nu!

Maria van Nieukerken is dirigent & artistiek leider van het professionele kamerkoor PA’dam en beide koren van Toonkunst Rotterdam. Zij was dirigent van het Belgian National Youth Choir BEvocal, het internationale EuroChoir, de opera ‘Einstein on the beach’ (Glass) bij Collegium Vocale Gent, en de productie 'Tranen van Maria' van Johanette Zomer rond de Internationale Vrouwendag. Samen met organist Wim Dijkstra organiseert zij inmiddels 15 jaar de concertserie ‘Bach in Monnickendam’. Daarnaast leidt Maria verschillende soorten workshops en masterclasses. Voor bedrijven en overheid geeft ze trainingen over leiderschap & groepsdynamiek onder de naam OPmaat. Maria is regelmatig werkzaam als assistent-dirigent, o.a. voor Collegium Vocale Gent. In deze hoedanigheid werkte ze nauw samen met dirigenten als Yannick Séguin, Reinbert de Leeuw, Philippe Herreweghe, Zsolt Nagy, Stefan Asbury, Heinz Holliger en Marcus Creed. Daarnaast treedt Maria regelmatig op als jurylid tijdens internationale koor- en compositiewedstrijden, zoals bij de ‘European Award for Choral Composers’en de ‘International Competition for young Choral Conductors’ in Turijn. www.mariavannieukerken.com

Charlie Bo Meijering (Amsterdam, 1987) koestert voor zowel muziek als beeldende kunst een grote passie. Tussen 2006 en 2013 studeerde hij klassiek piano en beiaard aan het Utrechts Conservatorium. Met regelmaat treedt hij op in het Concertgebouw,  De Nationale Opera en TivoliVredenburg. Met de voorstelling The Magic Piano toerde hij door het land. Tevens is hij te zien geweest in TV-programma’s als Maestro. Naast het musiceren wijdt Charlie Bo zich aan het maken van beeldende kunst. Voor ‘Music, Imagination and the Brain’ (2015) van Erik Scherder en Katia Veekmans maakte hij levensgrote projecties. Charlie Bo vormt een vast duo met bariton Vincent Kusters.

Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.