Concerto Delaborde
Prima Platti: Een Italiaan aan het Duitse hof

Concerto Delaborde dankt zijn naam aan ’Essai sur la musique ancienne et moderne’ geschreven door Jean Benjamin Delaborde. In dit uitgebreide traktaat staat een beroemde afbeelding van een fagottist en een dame achter het klavecimbel, zeer toepasselijk voor dit ensemble dat is opgericht door de fagottist Wouter Verschuren en zijn echtgenote Kathryn Cok, klavecimbel. Concerto Delaborde richt zich op kamermuziek met een prominente rol voor de fagot.

 

Voor deze concertreeks nodigt het ensemble barokhoboiste Nienke van der Meulen (o.a. Amsterdam Baroque Orchestra) uit om de prachtige triosonates van G.B. Platti voor hobo en fagot uit te voeren. Platti’s stijl is galant, melodisch aantrekkelijk en sensitief. In langzame delen heeft hij voorkeur voor het gebruik van grote, ongebruikelijke intervallen met een dramatische uitwerking.

 

Naast de werken van Platti speelt Concerto Delaborde werken van Platti’s tijdgenoten. De imposante Fantasie & Fuga in a, BWV 904, is een werk dat Bach schreef in 1725 toen hij in Leipzig werkzaam was als Thomaskantor. Even verderop in Dresden werkte Johann David Heinichen aan het hof van August der Starke als Kapellmeister. Evenals Platti was Heinichen, die zijn jonge jaren ook in Venetië doorbracht, belangrijk voor het brengen van de Italiaanse stijl naar Duitsland.

 

Dit concert heeft geen pauze. Let op! de deuren gaan een half uur van tevoren open. 

 


Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

  • Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.

 

< Terugkeren naar de agenda