Maarten Engeltjes & Jan-Paul Grijpink
Ombra mai fu: de mooiste aria's van Händel
Foto: Simon van Boxtel

 

Dit is het verplaatste concert van 8 januari 2021, dat vanwege de maatregelen rondom het coronavirus op de oorspronkelijke datum geen doorgang kon vinden. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. 

 

Maarten Engeltjes is al jarenlang een bekend gezicht in talloze grote concertzalen wereldwijd. Maar nu de huidige omstandigheden hem in Nederland houden, maakt hij van de gelegenheid gebruik om dichter bij huis te doen wat hij het beste doet: zingen. Daarom geeft hij op vrijdag 18 en zondag 20 juni twee exclusieve dubbelconcerten in De Waalse Kerk, in samenwerking met bevriende artiesten. Op vrijdag 18 juni is dat pianist Jan-Paul Grijpink. Samen presenteren ze de mooiste aria's van G.F. Händel.

 

Programma

Uit Rodelinda:
     -  Accompagnato: Pompe vane di morte
     -  Aria: Dove sei? Amato bene.

Uit Giulio Cesare:
     -  Empio, dirò tu sei!

Uit Tolomeo:
     -  Recitativo: Che piu si tarda omaì/Inumano fratel
     -  Aria: Stille amare

W.A. Mozart: Fantasia in C KV 475; Solo Jan Paul Grijpink

Uit Giulio Cesare:
     -  Domerò la tua fierezza

Uit Ariodante:
     -  Scherza infida

Encore uit Xerxes:
     -  Ombra mai fu

 

Tickets

Dit programma wordt uitgevoerd op twee tijdstippen, om 19:00 en 21:00 uur. Voor beide concerten geldt een maximum capaciteit van 50 bezoekers, de maximum grootte per huishouden is 4 personen.

 

Biografie

Maarten Engeltjes zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Hij verleende zijn medewerking als sopraansolist aan meerdere CD-opnamen, o.a. Allegri's Miserere Mei in de Dom van Riga. Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgden vele concerten in binnen en buitenland. Vervolgens studeert hij in 2007 cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Inmiddels is Engeltjes al jaren een veel gevraagd countertenor op de nationale en internationale podia.Hij is een regelmatig geziene gast bij de meest prestigieuze orkesten en zalen ter wereld zoals Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Metropolitan Theatre Tokyo, Sydney Festival en het Concertgebouw Amsterdam. In 2017 richt Engeltjes zijn eigen barokorkest PRJCT Amsterdam op. Met het ensemble slaat hij een nieuwe weg in waarin hij naast de programmering en de zakelijke kant ook het dirigeren voor zijn rekening neemt. Een combinatie die hem veel voldoening geeft.

 

Jan-Paul Grijpink studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam alwaar hij zich specialiseerde in liedbegeleiding en opera. Hij won diverse prijzen waaronder de prijs voor beste interpretatie van het Schubert-lied, bij het concours ‘Schubert und die Musik der Moderne’ in Graz. Hij treedt regelmatig op met zangers als Karin Strobos, Marjolein Niels, Florian Just en Selma Harkink. Hij is onder meer te beluisteren op een cd-opname van Schuberts Schwanengesang samen met de Amerikaanse tenor Steven Tharp. Jan-Paul maakt deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera. Tevens is hij als docent werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam.

 


Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

  • Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.

 

< Terugkeren naar de agenda