Maarten Engeltjes & Mike Fentross
Fragile: muziek van Purcell, Dowland en Sting
Foto: Simon van Boxtel

  

Dit is het verplaatste concert van 21 november 2020, dat vanwege de maatregelen rondom het coronavirus op de oorspronkelijke datum geen doorgang kon vinden. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. 

Maarten Engeltjes is al jarenlang een bekend gezicht in talloze grote concertzalen wereldwijd. Maar nu de huidige omstandigheden hem in Nederland houden, maakt hij van de gelegenheid gebruik om dichter bij huis te doen wat hij het beste doet: zingen. Daarom geeft hij op vrijdag 18 en zondag 20 juni twee exclusieve dubbelconcerten in De Waalse Kerk, in samenwerking met bevriende artiesten. Op zondag 20 juni is dat met Mike Fentross (luit/theorbe). Samen presenteren ze het programma Fragile met prachtige liederen van Purcell, Dowland en... Sting. 

 

Programma

Henry Purcell (1659-1695)
     -  Aria: Here the deities approve (uit: Ode ‘Welcome to all the pleasures’, Z 339)
     -  Aria: Music for a while (uit: toneelmuziek voor Oedipus, Z 583)
     -  Lied: If music be the food of love, Z 379
     -  Hymne: Now that the sun hath veiled his light, ‘An Evening hymn’, Z 193 

  

Sting
     -  Every breath you take 

  

Anoniem trad.
     -  My love is like a red, red rose
     -  Down by the sally gardens
     -  Annie Laurie

  

John Dowland (1563-1626)
     -  A Dream / In te Domini speravi, solo: Mike Fentross
     -  Flow my tears
     -  I care not for these ladies
     -  Time stands still

  

Sting
     -  Fragile

 

 

Tickets

Dit programma wordt uitgevoerd op twee tijdstippen, om 16:00 en 19:00u. Voor beide concerten geldt een maximum capaciteit van 50 bezoekers, de maximum grootte per huishouden is 4 personen.

 

Biografie

Maarten Engeltjes zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Hij verleende zijn medewerking als sopraansolist aan meerdere CD-opnamen, o.a. Allegri's Miserere Mei in de Dom van Riga. Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgden vele concerten in binnen en buitenland. Vervolgens studeert hij in 2007 cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Inmiddels is Engeltjes al jaren een veel gevraagd countertenor op de nationale en internationale podia.Hij is een regelmatig geziene gast bij de meest prestigieuze orkesten en zalen ter wereld zoals Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Metropolitan Theatre Tokyo, Sydney Festival en het Concertgebouw Amsterdam. In 2017 richt Engeltjes zijn eigen barokorkest PRJCT Amsterdam op. Met het ensemble slaat hij een nieuwe weg in waarin hij naast de programmering en de zakelijke kant ook het dirigeren voor zijn rekening neemt. Een combinatie die hem veel voldoening geeft.

 

De Nederlandse luitist, theorbespeler en dirigent Mike Fentross heeft zijn sporen als oude-muziek specialist ruimschoots verdiend. Hij werkt in heel Europa als dirigent, solist en continuospeler, is artistiek leider van het ensemble La Sfera Armoniosa, dirigent van La Sfera Armoniosa Orchestra en doceert hoofdvak luit en basso continuo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1988 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij luit pionier Toyohiko Satoh. In 1994 won hij het van Wassenaar Concours met violiste Helene Schmitt. Dirigent Ton Koopman schreef in het Duitse muziekblad Concerto: "Ich habe in Mike Fentross einen unglaublich begabten Continuospieler gefunden. Ich kenne keinen der so intelligent, so musikalisch Continuo spielt". In 2010 dirigeerde hij in het Concertgebouw Monteverdi’s Mariavespers in een produktie met het Nederlands Kamerkoor. De Volkskrant kopte naar aanleiding van dit concert: ‘Dirigent Fentross steekt met partituur van Mariavespers Caravaggio naar de kroon’. De eerste dirigeerbeurt van Mike Fentross bij het Nederlands Kamerkoor was een eclatant succes.

 

 


Corona Maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

  • Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag deze af.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.

 

< Terugkeren naar de agenda