Student Conservatorium van Amsterdam
Gratis lunchconcert orgel: Rina Ishii

Iedere tweede dinsdag van de maand (m.u.v. de maanden oktober en augustus) van 12:00 tot 12:30 uur organiseert De Waalse Kerk een gratis lunchconcert, verzorgd door orgelstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. Zij bespelen dan het prachtige kerkorgel dat in 1734 werd gebouwd door de beroemde orgelbouwer Christian Müller. Meer informatie over dit bijzondere orgel vindt u op deze informatiepagina. Toegang tot dit concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Hiermee draagt u bij aan de instandhouding en het onderhoud van het orgel.

Op 19 oktober is de beurt aan Rina Ishii. Rina haalde haar bachelor diploma Kunstwetenschappen aan de International Christian University in Tokyo, Japan. Ze begon op vierjarige leeftijd met pianolessen bij Takayuki Kuniya en Reiko Kanai. Ze studeerde muziektheorie bij Yui Kakinuma en orgel bij Mamiko Iwasaki voordat ze naar Amsterdam verhuisde. Rina is als organiste aan de St. Margaret's High School en St. Margaret's Church in Tokyo. Momenteel studeert ze orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam.

J.S. Bach Fuga in g-klein, BWV 578
J.S. Bach In dir ist Freude, BWV 615
D. Buxtehude Passacaglia, BuxWV 161
J.S. Bach Wachtet auf, ruft uns die Stimme, BWV 645