Josquin - de notenmeester
Couleur Vocale: Ralph Sordo Choir

Precies 500 jaar geleden overleed een van de grootste componisten ooit: Josquin des Prez. Weinigen hebben zo’n blijvende invloed uitgeoefend als hij. Het Ralph Sordo Choir eert deze Vlaamse meester met een concert, waarin de invloed van Josquin op andere componisten ten gehore wordt gebracht. Onderdeel van het programma is een interactieve lezing door filosoof en musicus Frank Meester over het actuele thema meerstemmigheid. Hoe kun je als samenleving een veelheid aan stemmen laten horen zonder dat het in een kakofonie verzandt? Kan begrip van polyfonie daarbij helpen?

Programma "Josquin - de notenmeester"

Ralf Sordo Choir, o.l.v. Enrique López-Cortón

Lezing door filosoof en musicus Frank Meester

- - - - - - - - - - - - - - - - - - PAUZE - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1.

Jean Richafort
(c1480-1547)
Requiem aeternam

2.

Absalon fili mi

Interludio:

Chant Salve Regina

3.

Cristobal de Morales
(c1500-1553)
Kyrie & Gloria (uit missa “Benedicta es”)

4.

(c1450/55-1521)

Inviolata, integra et casta es Maria

Interludio: Jan Ptz. Sweelinck Chanson Tes beaux yeux
(1562-1621)

5.

Francisco de Peñalosa
(1470-1528)
El triste que nunca os vio

6.

Nymphes des bois

Interludio:

Chant Pange lingua

7.

Ave Maria

Bekijk de Facebookpagina of de website van het Ralph Sordo Choir voor meer informatie over het koor.

€18,-   Regulier
€12,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Klik hier om de hele serie te bekijken.

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.