Photonen vocaal ensemble brengt gevarieerde en verrassende concerten op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Dit kamerkoor bestaat uit ongeveer 26 ervaren amateurzangers en staat sinds de oprichting in 1996 onder leiding van Jeroen Spitteler. Photonen richt zich op het gehele vocale repertoire geschikt voor een vocaal ensemble van de afgelopen 1000 jaar. Voor wat het hedendaagse repertoire betreft wordt speciale aandacht gegeven aan Nederlandse componisten als Ton de Leeuw, Guus Janssen en Carlos Micháns. In 2005 componeerde Martijn Voorvelt in opdracht van Photonen Hondsdagen op zowel Nederlandse als Engelse tekst. Ook bracht Photonen in 2007 de première van Het lachen van het licht van Jan Boerman. In 2015 componeerde Gustavo Trujillo speciaal voor Photonen Fonés/Stemmen. Naast a capella-projecten en projecten met instrumentaal ensemble heeft Photonen de traditie om eens in de twee jaar grotere koorwerken te programmeren. Zo werden onder andere de Johannes-Passion van J.S. Bach, het Requiem van Mozart, de Hohe Messe van J.S. Bach, het Requiem van Fauré en de Messiah van Händel uitgevoerd. Ga naar de website van Photonen voor meer informatie over het koor.

Het programma volgt snel.

€18,-   Regulier
€12,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Klik hier om de hele serie te bekijken.

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.