Kamerkoor Vocoza bestaat uit circa 28 geschoolde amateur-zangers, die samen een behoorlijk professioneel niveau weten te bereiken. Het koor staat sinds 2008 onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen en heeft een vaste plaats in het concertleven in de regio Amsterdam/Haarlem verworven. Vocoza brengt gemiddeld twee eigen concertreeksen per jaar, en draagt inmiddels geregeld bij aan externe producties. Vocoza is een afkorting van Vondelpark Concertgebouwbuurt Zangers, en is onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen nieuwe artistieke wegen ingeslagen. Het hoofdaccent ligt op 20e en 21e eeuwse koormuziek uit Europa en de VS. Met de bevlogen Nieuwenhuijsen zoekt Vocoza ook naar nieuwe kruisbestuivingen tussen koormuziek, theater en kunst. Een theatraal programma met muziek op teksten van Goethe en Shakespeare en dialogen van Hans van Hechten en Vastert van Aardenne werd zeer goed ontvangen. Ga naar de website van Vocoza voor meer informatie over het koor.

 

Programma "Van Klaaglied tot Hooglied"

Centraal in het programma zal liefdespoëzie uit 't Hooglied staan en enkele Klaagliederen van Jeremia. Een tipje van de sluier: Wie liegt die Stadt so wüst van Mauersberger, Northern Lights van Gjeilo, het abstracte Soir de Neige van Francis Poulenc, O Vos Onnes van Gesualdo en nog meer prachtige muziek uit vroege en recentere periodes.Dit wordt het eerste programma van Robert van der Vinne bij Kamerkoor Vocoza. Naast zijn werkzaamheden als zanger bij 't Collegium Vocale Gent van Philippe Herreweghe en Cappella Amsterdam dirigeert hij Kamerkoor Victoria uit Weesp, het Haarlems Kleinkoor en het Oudemuziekkoor Bosch en Duin. Hij heeft ook een zanglespraktijk in Amsterdam en Weesp. 

 

Kaarten

€18,-   Regulier
€15,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

 


Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

 

< Terug naar de algemene agenda