Buxtehude Cantates
Couleur Vocale: Kamerkoor Amsemble

De Duits/Deense componist Dieterich Buxtehude genoot tijdens zijn leven grote faam, waaronder de bewondering van J.S. Bach. Beroemd werden zijn zelf georganiseerde ‘Abendmusiken’ in de Marienkirche in Lübeck. Zijn vocale werken getuigen van een bijzonder verfijnde uitwerking. Op het programma staan drie cantates van Buxtehude, uitgevoerd door het uitstekende Kamerkoor Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker.

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Ga naar de website van Kamerkoor Amsemble voor meer informatie over het koor.

Programma "Buxtehude Cantates"

Kamerkoor Amsemble, o.l.v. Benjamin Bakker
Swes Barokorkest

Dieterich Buxtehude Gott, hilf mir BuxWV 34
(1637- 1707) Der Herr ist mit mir  BuxWV 15

orgel solo

Alles was ihr tut BuxWV 4

Dit concert duurt ongeveer 45 minuten zonder pauze.

€18,-   Regulier
€12,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Klik hier om de hele serie te bekijken.

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.