Buxtehude Cantates
Couleur Vocale: Kamerkoor Amsemble | VERPLAATST

Let op! Dit concert wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

De Duits/Deense componist Dieterich Buxtehude genoot tijdens zijn leven grote faam, waaronder de bewondering van J.S. Bach. Beroemd werden zijn zelf georganiseerde ‘Abendmusiken’ in de Marienkirche in Lübeck. Zijn vocale werken getuigen van een bijzonder verfijnde uitwerking. Op het programma staan drie cantates van Buxtehude, uitgevoerd door het uitstekende Kamerkoor Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker.

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Ga naar de website van Kamerkoor Amsemble voor meer informatie over het koor.

Benjamin Bakker dirigent
Kamerkoor Amsemble
Swes Barokorkest

Dieterich Buxtehude (1637- 1707)
- Gott, hilf mir BuxWV 34
- Der Herr ist mit mir  BuxWV 15
- orgel solo
- Alles was ihr tut BuxWV 4

Regulier €18
Korting* €15

*CJP/student/stadspas groene stip (CJP-pas, studentenpas of stadspas met groene stip graag meenemen)

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.

Bekijk de hele Couleur Vocale serie >

< Terug naar de algemene agenda