Dichter op Dichters I: Shakespeare
Couleur Vocale: Hollands Vocaal Ensemble

De invloed van grote dichters in de koormuziek is tijdloos. De beste koorcomposities uit de twintigste eeuw zijn gemaakt op gedichten van beroemde dichters. Nog steeds putten talloze componisten inspiratie uit de literaire hoogtepunten in de geschiedenis. Het programma Dichter op Dichters I is het eerste van een serie programma’s van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam rondom de grootste dichters uit de geschiedenis. In dit eerste programma vormen de teksten van Shakespeare het middelpunt. Daar omheen vormen de teksten van land- en tijdgenoten de context van het programma. Ga naar de website van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam voor meer informatie over het koor.

Programma "Dichter op Dichters I: Shakespeare"

Hollands Vocaal Emsemble Amsterdam, o.l.v. Fokko Oldenhuis

Willem W. van Nieuwkerk
(*1955)

Two Divine Meditations
  - Thou hast made me
  - Death be not proud

Björn Kruse
(*1946)
Life’s but a walking

Matthew Harris
(*1956)

Four Shakespeare Songs
  - Come away, Death (from Twelfth Night)
  - O Mistress Mine (from Twelfth Night)
  - Sigh No More, Ladies (from Much Ado Nothing)
  - Take, O, Take Those Lips Away (Measure for Measure)
Sven Hagvil
(*1953)
Orpheus with his lute

Ralph Vaughan Williams
(1872-1958)

Four Shakespeare Songs
  - Full fathom five (The Tempest)
  - The Cloud-Capp’d Towers (The Tempest)
  - Over Hill, over Dale (Midsummer Night’s Dream)
  - Come away, Death (Twelfth Night)
Jaakko Mätyjärvi
(*1963)
Double, Double Toile and Trouble

Hubert Parry
(1848-1918)

Three Songs of Farewell
  - My soul there is a country
  - I know my soul hath power
  - Never

€18,-   Regulier
€12,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Klik hier om de hele serie te bekijken.

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.