La Damoiselle élue
Couleur Vocale: Holland Upper Voices

Holland Upper Voices presenteert La Damoiselle élue (de uitverkoren jonkvrouw). Een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en rouw rond twee schitterende cantates: The Chambered Nautilus (Amy Beach, internationale première!) en La Damoiselle élue (Debussy). Het werk van Amy Beach daterend uit 1907 is nog nooit eerder buiten Verenigde Staten live ten gehore gebracht. Naast deze twee cantates staat er prachtige muziek op het programma van Schubert, Rheinberger, Poulenc, Chausson en Lili Boulanger. Het koor vertelt samen met internationale topsolisten Katharine Dain (sopraan) en Marine Fribourg (mezzosopraan) en Flore Merlin (piano) de reis van een jonge vrouw die te vroeg sterft. Ga naar de website van Holland Upper Voices (voorheen Filomena Women's Choir) voor meer informatie over het koor.

Programma "La Damoiselle élue"

Holland Upper Voices (voorheen Filomena Women's Choir), o.l.v. Drew Santini
Katharine Dain, sopraan
Marine Fribourg, mezzosopraan
Flore Merlin, piano

Joseph Rheinberger (1839-1901) Abendlied & Psalm 23
Franz Schubert (1797-1828) Ständchen
Amy Beach (1867-1944) The Chambered Nautilus
Ernest Chausson (1855-1899) Chant nuptiale
Lili Boulanger (1893-1918) Les sirènes
Ernest Chausson (1855-1899) Chant funèbre
Claude Debussy (1862-1918) La Damoiselle élue

€18,-   Regulier
€12,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Klik hier om de hele serie te bekijken.

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.