De zangers en instrumentalisten van Ensemble Hermes vieren met weemoedige en sfeervolle passiemuziek (alsnog) haar 10 jarig bestaan. Het voert de luisteraar van de Lamentaties van Orlando di Lasso, een hoogtepunt van de late polyfonie, naar het prachtige barokke kleinood van J.S. Bach, de Actus Tragicus. Dat gecombineerd met de maar zelden uitgevoerde “Die sieben letzte Worte Jesu’ van Heinrich Schütz. Het geheel wordt gecompleteerd met dubbelkorige motetten van Schütz, Bach en diens oud-oom Johann Michael Bach.

Programma "In deine Hände"

Ensemble Hermes, o.l.v. Jeroen Spitteler

Orlando di Lasso
(1532-1594)
Lamentationes Jeremiae prophetae

Heinrich Schütz
(1585-1672)
- Die sieben letzte Worte Jesu, SWV 478
- Selig sind die Toten, SWV 391
Johann Michael Bach
(1648-1694)
Herr, ich warte auf dein Heil

(1685-1750)

- Ich lasse dich nicht, BWV Anh. 159
- ‘Actus Tragicus’, BWV 106
- Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit
- Komm, Jesu, komm, BWV 229

€18,-   Regulier
€12,-   CJP/Student/Stadspas met groene stip

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land. Klik hier om de hele serie te bekijken.

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.