Duitse en Russische meesters
Bösendorfer Series: Yang Yang Cai

 

"Poëzie ligt voor het oprapen in de recitals van Yang Yang Cai" - NRC

Yang Yang heeft een grote affiniteit voor Franse en Russische muziek, maar op deze voorjaarsavond speelt ze voor ons de 32 Variaties op een eigen thema in c van Beethoven. Minder bekend dan de andere variatiecycli van de meester, maar zeker zo mooi. Gevolgd door Brahms gepassioneerde en zeer virtuoze Pianosonate nr. 1. Afsluiter van het programma is wederom een soort variatiereeks: 24 Préludes in alle toonsoorten, een hoogtepunt in het oeuvre van de Rus Skrjabin naar het gelijknamige werk van Chopin.

Het aanstormende pianotalent Yang Yang Cai hecht veel waarde aan een integere vertolking van composities waarin de muziek centraal staat en een brug vormt tussen speler en luisteraar. Bij ieder concert maakt ze een connectie met haar publiek die boven woorden uitstijgt. Zij verzamelde al een prijzenkast vol hoofdprijzen op internationale concoursen, speelde in belangrijke internationale concertzalen en volgde talloze masterclasses bij maestro’s over de hele wereld. Momenteel studeert ze aan de fameuze Imola Piano Academy bij Enrico Pace. 

€30,- regulier | €25,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

 

Programma

Ludwig van Beethoven
32 Variaties in c-klein, WoO 80

Johannes Brahms
Pianosonate nr. 1 in C-groot, op. 1

Aleksandr Skrjabin
24 Préludes, op. 11

 

Luister naar Yang Yang Cai op YouTube >

 


De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin zeven toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

 

< Terug naar de algemene agenda