Le Sacre: hoogste graad van technisch kunnen
Bösendorfer Series: Ralph van Raat

"De stilistische spanwijdste van Ralph van Raat is groot"- Het Parool

Ralph van Raat speelt een programma rondom Stravinsky's Le Sacre du Printemps, met werken van Skrjabin, Rachmaninov, Sjostakovitsj en Prokofjev. Dit baanbrekende orkestwerk uit de twintigste eeuw is beroemd om de pulserende, opzwepende ritmes. Vladimir Leyetchkiss, een vriend van Stravinsky, herschreef Le Sacre voor piano in de jaren ’80. Het werk is technisch zo veeleisend dat Ralph van Raat pas de tweede pianist ter wereld is die het uitvoert.

Musicoloog en pianist Ralph van Raat is al sinds zijn tienerjaren gefascineerd door twintigste-eeuwse en hedendaagse klassieke muziek. Met zijn solorecitals, lezingen, albums en concertuitvoeringen wil hij het publiek overtuigen van de immense schoonheid en diversiteit van de muziek van onze eigen tijd. Hij is een veelgevraagde pianist en geeft wereldwijd concerten en recitals. Meer dan dertig albums bracht hij uit bij het internationale platenlabel Naxos en hij is alweer enkele jaren docent hedendaagse pianomuziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

€40,- regulier | €35,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

Aleksandr Skrjabin
Deux Nocturnes, op. 5

Sergej Rachmaninov
uit Études-Tableaux: op. 33 nr. 7 & op. 39 nr. 2

Dmitri Sjostakovitsj
Prelude en Fuga, op. 87 nr. 18

Sergej Prokofjev
Sarcasms

Igor Stravinsky
Le Sacre du Printemps (piano solo versie door Vladimir Leyetchkiss)

Luister naar Ralph van Raat op Spotify >

< Terug naar het hele Bösendorfer Series programma

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.