Veelzijdig pianiste van wereldklasse
Bösendorfer Series: Marietta Petkova

"Of het nu Rachmaninoff, Bach, Brahms of Liszt is, Petkova is fenomenaal" - HP / De Tijd

‘Grandioze Petkova’ en ‘Pianist Petkova: ideale Rachmaninov,’ jubelde de vaderlandse pers van Telegraaf tot NRC Handelsblad. Rachmaninov mag dan natuurlijk niet ontbreken op haar programma in De Waalse Kerk! Marietta speelt een selectie uit zijn 24 Preludes. Het programma opent met Chopin, van wie de pianiste enkele mazurka’s en een etude laat horen. Het tweede deel van dit recital beginnen we met Liszts schitterende harmonische vergezichten over de denkbeeldige Zwitserse Vallée d’Obermann. De avond wordt afgesloten met de drie afzonderlijk gecomponeerde delen uit de suite Pour le Piano van Claude Debussy.

Marietta Petkova is een gevierd pianiste en haar uitzonderlijke kwaliteit werd al snel erkend in Nederland en ver daarbuiten. Marietta weet als solist en kamermusicus met haar authenticiteit en veelzijdigheid de ziel van muziek te bereiken. Ze laat de partituur achter zich, verdiept zich in de psychologie van de componist en legt een onderliggende klankwereld bloot. Marietta beroert haar publiek tot op het bot en laat bekende stukken altijd weer fris klinken.

€40,- regulier | €35,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

Frédéric Chopin
- 2 Mazurka's
- Nocturne, op. 48 nr. 2
- Étude, op. 10 nr. 12
- Fantasie in f-klein, op. 49

Sergej Rachmaninov
6 Préludes, uit op. 23 en op. 32

Franz Liszt
Vallée d’Oberman, uit: Années de Pèlerinage – Suisse

Claude Debussy
Pour le Piano

Luister Marietta Petkova op Spotify >

< Terug naar het hele Bösendorfer Series programma

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.