De gedroomde Chopin-interpreet
Bösendorfer Series: Eliane Rodrigues

"Ze geeft hard en zuiver licht. In haar frêle gestalte schuilt de mysterieuze kracht waarover alleen grote concertpianisten beschikken" - Knack

Dit afsluitende recital in de Bösendorfer Series speelt Eliane Rodrigues een werk uit haar eigen reeks van 16 Momentos Musicais. Nummer 14 Espelho (De Spiegel) wordt omlijst door haar krachtige, furieuze interpretaties van pianowerken van Johann Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven. In het tweede deel van het programma zal ze met haar interpretaties van verschillende Nocturnes en Scherzo’s van Chopin voorgoed het hart van het publiek in De Waalse Kerk veroveren.

Het was al heel vroeg duidelijk dat de in Rio de Janeiro geboren Eliane Rodrigues een heus wonderkind was. Op driejarige leeftijd begon ze met componeren nog voor ze noten kon lezen en schrijven en als vijfjarige speelde ze haar eerste recital. Tegen de tijd dat ze zeven was, waren er twee pianomethodes verschenen met haar composities. Vanaf dat moment speelde ze vele concerten en behaalde prijzen bij regionale en nationale competities.

€40,- regulier | €35,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

Johann Sebastian Bach / Eliane Rodrigues
Prelude en Fuga in a-klein, BWV 543

Eliane Rodrigues
Momentos Musicais nr. 14: "Espelho"

Sonate "Appassionata" nr. 23 op. 57 in f-klein

Frédéric Chopin
- Nocturne nr. 3, op. 9
- Scherzo nr. 1, op. 20
- Nocturne nr. 10, op. 32-2
- Scherzo nr. 2, op. 31

Luister Eliane Rordrigues op Spotify >

< Terug naar het hele Bösendorfer Series programma

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.