De betovering van het innerlijke
Bösendorfer Series: Camiel Boomsma

"Aan Boomsma's vingers kleeft fluweel" - De Volkskrant

Deze donderdagavond voor kerst laat Camiel solostukken van Felix Mendelssohn en de Nederlandse componist Gerhard Hamm (1835-1904) uit onze Bösendorfer Imperial Grand klinken. In de Lieder ohne Worte van Mendelssohn speelt de pianist de 'gezongen' melodie en laat de inhoud van de liederen over aan de verbeelding van de luisteraar. Daarnaast speelt Camiel zijn geliefde Chopin en Schubert; ondanks de grote verschillen in muzikale achtergrond zijn de componisten volgens Camiel opmerkelijk eensgezind. Beiden creëerden prachtige, uitgebalanceerde melodieën voor piano en laten het instrument meer zingen dan wie dan ook.

Camiel Boomsma is een rijzende ster op de internationale podia en festivals. Zijn spel is gevoelig en indringend. Zijn leven als musicus staat volledig in het teken van de zoektocht naar de binnenkant van muziek. Hij wordt geprezen door de internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher. In 2021 komt Camiels nieuwste album gewijd aan de vergeten Nederlandse componist Gerhard Hamm uit en verschijnt zijn boek Brieven aan de meesters bij Uitgeverij IJzer.

€35,- regulier | €30,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

Gerhard Hamm (1835-1904)
Bagatellen Op.12

Felix Mendelssohn
Lieder Ohne Worte
- Op. 19 nr. 6
- Op. 30 nr. 1
- Op. 30 nr. 6

Frédéric Chopin
- Nocturnes, op. 55 nr. 1 en nr. 2
- Sonate nr. 22 in A-majeur, D.959

Luister naar Camiel Boomsma op Spotify >

De Bösendorfer Series is een reeks intieme pianorecitals, waarin zeven toppianisten schitteren achter onze Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

Bekijk de hele Bösendorfer Series >

< Terug naar de algemene agenda