Topstukken uit de pianoliteratuur
Bösendorfer Series: Anna Fedorova

"Prachtig, poëtisch, delicaat en dynamisch" - Luister Magazine

Anna Fedorova speelt drie absolute topstukken uit de pianoliteratuur. De Pianosonate nr. 14, ook wel de Mondscheinsonate, is één van Beethovens bekendste werken. Hij noemde het werk een sonata quasi una Fantasia; een sonate die als fantasie aandoet. Gevolgd door de Sechs Klavierstücke, die behoren tot de laatste én meest geliefde composities die Johannes Brahms schreef voor solo piano. De Schilderijententoonstelling, het bekendste werk van de Russische componist Modest Moessorgski, verbeeldt een bezoek aan een tentoonstelling ter nagedachtenis van zijn goede vriend, schilder en architect Viktor Hartmann. De elf schilderijen met tussendoor vijf promenades die ons naar het volgende schilderij leiden, komen uit bij de Grote Poort van Kiev, het majestueuze slotstuk van de avond.

Met veertien concoursoverwinningen op haar naam timmert Anna stevig aan de weg als internationale pianoster. Ze is verbonden aan het Nederlandse platenlabel Channel Classic - waar ze sterrenrecensies oogst met haar albums - werkt samen met grote orkesten, bekende musici en vermaarde dirigenten.

€40,- regulier | €35,-  CJP / Student / Stadspas met groene stip

Ludwig van Beethoven
Pianosonate nr. 14 in c-klein, op. 27 nr. 2 ("Mondschein")

Johannes Brahms
Klavierstücke op. 118

Modest Moessorgski
Schilderijententoonstelling

Luister naar Anna Fedorova op Spotify >

< Terug naar het hele Bösendorfer Series programma

< Terug naar de algemene agenda

Coronamaatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.