Foto: Carlo Villarroel

 

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat altvioliste Odile Torenbeek toevallig de zangeres Charlotte Haesen ontdekte op de Noordermarkt te Amsterdam. Odile en Charlotte besloten toen een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als o.a. Paul Prenen, Wijnand van Klaveren, Mascha van Nieuwkerk en Oene van Geel betrokken, die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stemtimbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Drie albums verder nemen de stem van Charlotte Haesen en de strijkers van het Tobalita kwartet je nog steeds mee op een ontroerende reis door de tijd.

 

Dit jaar brengen Charlotte Haesen en gitarist Philip Breidenbach hun debut album Autour du Monde uit. Philip zal zich met een aantal nummers aan het Tobalita Strijkkwartet schuiven voor onze grote vreugde. Voor dit speciale kerstconcert brengen ze een schitterend repertoire van de mooiste Franstalige winterklassiekers van o.a. persoonlijkheden als Barbara, Brel, Gainsbourg, Brassens en Piaf. Ook zullen Philip en Charlotte een paar nieuwe eigen composities presenteren. Deze chansons gaan over de vreugde en liefde die menselijke verbondenheid brengt. Café des Chansons feat. Haesen & Breidenbach nodigt ons uit om deze kerst échte mensen te durven zijn. Kijk op de website van Cafe des Chansons of Charlotte Haesen voor meer informatie.

 

De pers is in ieder geval laaiend enthousiast:

  • "Prachtig intiem en authentiek. Precies de juiste mix onzware ernst en vlinderachtige humor." - Mischa Spel, NRC
  • "★★★★★ (...) buitengewoon indrukwekkend, dramatisch, vrolijk, melancholiesch en ontroerend." - Erik Voermans, Het PAROOL

 

 

 


 

< Terug naar de agenda