GRAP: De Waalse Kerk Sessies
The Visual presenteert 2e album

De Waalse Kerk en GRAP Amsterdam Popmusic slaan de handen ineen tijdens De Waalse Kerk Sessies, een serie waar talentvolle popartiesten en singer-songwriters zich (figuurlijk!) bloot geven in het midden van de sfeervolle kerk. Op 21 oktober 2021 is het de beurt aan The Visual.

The Visual bracht in 2019 het prachtdebuut Moments Of Being uit, waarop Anna van Rij (gitaar/zang) en Timon Persoon (synths/electronica) sfeervolle herfstachtige popmuziek schrijven: indringend, grillig, dramatisch en duister. Net als bij artiesten als Nick Drake, The Doors, David Bowie en Jeff Buckley zuigt The Visual de luisteraar in een universum, eentje waar sluimerende mysterie en de wil om mensen te begrijpen een intens spanningsveld scheppen.

De komende langspeler The Spirit Of Age is grilliger van aard, maar tegelijkertijd ook wat lichtvoetiger dan zijn voorganger. ‘”In het algemeen klinkt The Spirit Of Age iets minder nachtelijk en donker dan hun debuut Moments Of Being,” zegt Van Rij, “Daar waren we naar opzoek. Het draait minder om het zelf en we hebben geprobeerd meer lichtheid te geven aan de wereld. Ik heb vanuit dat perspectief geschreven.”

Aanvang: 20:30u (zaal open om 20:00u).

Luister naar The Visual