Op zaterdagavond 9 oktober gaat Splendor Amsterdam op bezoek in de Waalse Kerk. Een bonte delegatie van Splendormusici verruilt voor één avond het eigen knusse Concertbadhuis op Uilenburg voor een eeuwenoude oase van licht en ruimte iets verderop, half verscholen aan de rand van de Wallen.

Om muziek te maken zoals het in eigen huis niet kan, geïnspireerd door deze prachtige plek. Om zo veel mogelijk Splendorleden -al dan niet opnieuw- kennis te laten maken met één van de meest sfeervolle en welluidende concertlocaties van Amsterdam, op een steenworp afstand van Splendors thuisbasis. En om zo veel mogelijk bezoekers van de Waalse Kerk te trakteren op een onherhaalbare avond vol grandioze muziek — muziek zoals de musici van Splendor die sinds 2013 samen maken, in de intieme setting van hun eigen clubhuis. Muziek van oud tot nu, en van daar tot hier.

Splendor Amsterdam en de Waalse Kerk: twee unieke muziekpodia in hartje Amsterdam, slechts een kleine wandeling van elkaar verwijderd. Op 9 oktober ontmoeten ze elkaar!

Musici

Jan Willem Baljet | bariton