Núria Rial & Accademia del piacere
Organisatie Oude Muziek: Spaans Goud

Een ‘grande dame’ met een gouden stemgeluid: Nuria Rial maakt van elk concert een onvergetelijke belevenis. Met Accademia del piacere duikt de Spaanse sopraan in het barokrepertoire uit haar thuisland. Inventief, spektakelrijk en flamboyant: dat is het werk van Sebastián Durón, die met schitterende religieuze composities en swingende zarzuelas de lieveling werd van het Madrileense hof.

 

Programma 

Nuria Rial, sopraan
Rodney Prada, quinton 
Johanna Rose, viola da gamba 
Rami Alqhai, violone
Miguel Rincón, barokgitaar 
Fahmi Alqhai, quinton en muzikale leiding

 

Sebastián Durón
1660-1716
Quantos teméis al rigor
Sosieguen, descansen
Sebastián Durón / José de Torres
1660-1716 / ca. 1670-1738
Yo hermosísima

Ninfa Francisco Guerau 
1649-1722 
Pavana

Improvisatie   Xácaras & Folías
Giovanni Bononcini 
1670-1747
Pastorella che tra le selve

Fahmi Alqhai 
1976* 
Marionas & Canarios

José de Nebra 
1702-1768
Adiós, prenda de mi amor 
Tempestad Grande, amigo


Duur:
 70 minuten (geen pauze). Programma onder voorbehoud
  

 

 

Kaarten

Normaal €25 | Vriend Oude Muziek Utrecht €21 | CJP/student €10

 

Bestel uw tickets hier.

 

 

Biografie

Accademia del Piacere werd in 2002 opgericht door de Syrisch-Spaanse gambist Fahmi Alqhai. De groep oogstte veel lof met programma’s rond Monteverdi’s Combattimento di Tancredi e Clorinda en met Franse kamermuziek uit de tijd van Lodewijk XIV. In een samenwerking met de flamencozanger Arcángel onderzocht Accademia del Piacere de relatie tussen flamenco en barokmuziek. Het ensemble schreef talloze (cd-)prijzen op zijn naam, en won in 2016 en 2017 de Spaanse GEMA Award voor Best Baroque Ensemble. In 2019 realiseerde het samen met Núria Rial het album Muera Cupido dat verscheen bij Deutsche Harmonia Mundi.

 

De sopraan Núria Rial heeft een van de mooiste stemmen uit de wereld van de oude muziek. Ze studeerde zang en piano in haar thuishaven Catalonië en vervolgde haar studie bij Kurt Widmer aan de Musikhochschule in Bazel. Nuria Rial heeft opgetreden met grote dirigenten als Sir John Eliot Gardiner, René Jacobs, Ivan Fischer en Trevor Pinnock en ensembles als Collegium 1704, Kammerorchester Basel en L’Arpeggiata. Nuria Rial staat regelmatig op de operabühne maar zingt ook met veel plezier in intieme kamermuziekprojecten en liedprogramma’s.

 


 

< Terug naar de agenda