Orgelstudenten op het Müller-orgel
De muzikale nalatenschap van Sweelinck

Orgelstudenten van het Conservatorium van Amsterdam spelen op het Müller-orgel van de Waalse Kerk werken van Sweelinck en componisten die hij direct of indirect beïnvloed heeft. De Duitse organist en componist Scheidemann bijvoorbeeld was een van Sweelincks favoriete leerlingen. Hij zou later de beroemde componist en organist Buxtehude lesgeven die weer de muzikale held van Bach zou worden. Het is maar een voorbeeld van de faam en invloed van Sweelinck, en hoe hij de basis legde voor grote componisten na hem.

Antonio Pedrosa

JP Sweelinck - Fantasia  G1

Jorge Silva

JP Sweelinck - Echo fantasia in d (d4)

Wibren Jonkers

H. Scheidemann - Erbarm dich mein

D. Buxtehude  - Wie schön leuchtet

Jos Maters

H. Scheidemann - Canzona in G

D. Buxtehude - Praeludium in d BuxWV 140.

Elena Roce

JS Bach Praeludium & Fuga a- moll BWV 543

Corona maatregelen in De Waalse Kerk

We ontvangen u graag weer bij onze evenementen in De Waalse Kerk. Wij vragen u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

• Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis
  • Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen bij binnenkomst in de kerk
  • In de kerk is het dragen van een mondkapje niet verplicht, zolang u anderhalve meter afstand kunt houden.
  • Ontsmet u uw handen bij binnenkomst?
  • Volg in de kerk de pijlen voor de looprichting en houdt anderhalve meter afstand
  • We vragen u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen vrij te houden ten opzichte van andere bezoekers.
  • Houdt u alstublieft rekening met andere bezoekers en vergeet vooral niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!
  • Meer over ons bezoekers protocol leest u hier.