Foto: Merlijn Doomernik

Verhalen uit Buenos Aires: Argentijnse liedjes en tango's, niet in het Spaans, maar in het Nederlands. Laat u vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over Maria, die alle straten van Buenos Aires kent en de mannen om haar vinger windt, en over de dichteres Alfonsina, die op de bodem van de zee ligt en nu in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Probeert u zich verloren vogels voor te stellen, en de vreugde van de verstandsverbijstering.

Luistert u daarnaast naar prachtige instrumentale klassiekers van Piazzolla zoals Invierno Porteño en het in Nederland wereldberoemde Adios Nonino en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon.

Verhalen uit Buenos Aires is de titel van het in januari verschenen album van Astori Amsterdam, een kwartet bestaande uit Vincent van Amsterdam (accordeon), Sterre Konijn (zang), Wiesje Nuiver (viool) en James Oesi (contrabas). Zij delen het verlangen om muziek en verhalen uit de hele wereld dichterbij het Nederlandse publiek te brengen. Zij kruipen daarvoor in de huid van de dichters, en vertalen hun verhalen naar het Nederlands. Hun nieuwe, originele vertolkingen worden de poort naar het oude origineel.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Astori Amsterdam

- Vincent van Amsterdam, winnaar Dutch Classical Talent 2016 heeft als missie de accordeon als solo-instrument op de kaart te zetten;

- Sterre Konijn, winnares Concours de la Chanson Alliance Française 2014, is acterend zangeres en zingend actrice en geen muziekstijl is haar onbekend;

- Wiesje Nuiver, bevlogen kamermusicus, heeft sinds 2018 een aanstelling in het Nederlands Philharmonisch en een grote passie voor Zuid Amerikaanse muziek;

- James Oesi is een van de weinige bassisten die zich richt op de contrabas als solo-instrument. Hij trad op bij o.a. Podium Witteman en Festival Wonderfeel en is de oprichter van Dutch Double Bass Festival.

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 --------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht op het moment dat u niet op uw plaats zit. Indien dit evenement door ons geannuleerd wordt, krijgt u uw volledige reserveringsbedrag inclusief servicekosten terug. Wanneer het evenement wel door kan gaan vormen persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, geen aanleiding tot restitutie in het geval van annulering van uw kant. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda