Jeroen Dupont & Ed Spanjaard
Sonates: Bach, Mozart, Henkemans en Ravel
Foto: Maarten Kools

Jeroen Dupont en Ed Spanjaard brengen zondag 18 oktober in De Waalse Kerk in Amsterdam vier bijzondere sonates ten gehore. Eerst de sonate nr. 1 van Johann Sebastian Bach in b-klein, BWV 1014 waarin de wonderlijk mooie langzame delen zich afwisselen met vrolijke allegri in een levendig dialoog tussen viool en piano. Dan de ten onrechte minder vaak gespeelde vioolsonate van Hans Henkemans, een sonate met een zeer intiem middendeel en twee virtuoze hoekdelen; gevolgd door de beroemde sonate in e-klein, KV 304 van Wolfgang Amadeus Mozart, een vroeg werk dat Mozart in 1778 te Parijs componeerde vlak na het overlijden van zijn moeder. Tot slot de grote vioolsonate van Maurice Ravel, een sonate waarin de invloed van de jazzmuziek duidelijk te horen is in het middendeel ‘Blues’ en waar in het spectaculaire slotdeel Perpetuum Mobile de thematiek van het fantastische eerste deel terugkeert en de sonate tot één geheel vormt.

Na het winnen van het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’ 2007 soleerde Dupont in 2011 bij het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard met Poème van Ernest Chausson en Tzigane van Maurice Ravel. Op 6 juni jl. speelde Dupont een schitterend vioolsolorecital in de Waalse Kerk te Amsterdam waar zich Ed Spanjaard onder het publiek bevond. Na afloop werd besloten als viool-piano duo een samenwerking aan te gaan waarvan dit concert het eerste resultaat is.

Dit concert wordt gegeven op drie tijdstippen:

- Zondag 18 oktober om 15:00 uur (UITVERKOCHT)
- Zondag 18 oktober om 17:00 uur (UITVERKOCHT)
Zondag 18 oktober om 20:15 uur (Klik hier om naar de juiste pagina te gaan)
Vanwege de grote interesse wordt dit concert ook nog op een derde tijdstip, om 20:15 uur, gegeven indien hier genoeg aanmeldingen voor zijn. Indien u interesse hebt om hierbij aanwezig te zijn, kunt u dit per mail doorgeven aan Jeroen Dupont via info@jeroendupont.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 30,00 -
- Studenten € 15,00 -

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.