Helaas is het maximum van 30 aangemelde bezoekers al bereikt. Het is dus niet langer mogelijk om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn, tenzij er anderen afmelden. Wilt u op de reservelijst geplaatst worden? Dan kunt u het formulier onderaan deze pagina invullen, en nemen wij contact met u op wanneer er een plekje vrijkomt.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Rouw is een proces waar we vroeg of laat allemaal mee te maken zullen krijgen. Maar wat is dat eigenlijk, rouwen? Door wat voor fasen gaan we in zo’n rouwproces? Komt er ooit een einde aan? En hoe ziet rouw in tijden van corona eruit?

Het blijkt lastig om het gesprek aan te gaan over dood, verlies en rouw. We willen het graag goed doen, de perfecte woorden kiezen, onze naasten omwikkelen in een deken van oneindige troost. Maar hoe doe je dat, als rouw als iets zuiver persoonlijks gezien wordt? Om beter met rouw om te kunnen gaan, moet we erover leren praten, de taboesfeer, die altijd een beetje rond het rouwproces gehangen heeft, doorbreken.

Dat kan alleen door vragen te stellen, over hoe het voelt om middenin het rouwproces te zitten, over of de rouw van de eerste maand te vergelijken is met de rouw na twee jaar. Gelukkig zien we dat er in de afgelopen jaren steeds meer mensen zijn die dit gesprek open en eerlijk aan durven gaan, en onder woorden kunnen brengen wat we eerder niet konden zeggen.

Om dat gesprek over rouwen anno nu verder te helpen, verandert De Waalse Kerk in samenwerking met VOX-POP op woensdag 25 november in een ontmoetingsplaats. Samen verbinden wij wetenschappelijke kennis over het rouwproces aan persoonlijke ervaringen, (historisch) kerkelijke tradities, de uitvaartbranche en rouw in de kunsten. Daarvoor hebben we op dit moment de volgende sprekers c.q. experts bereid gevonden een bijdrage te leveren aan deze bijeenkomst:

- Babet te Winkel – Schrijfster van het rouwwoordenboek
- Ameline AnsuVan harte gecondoleerd
- Milou Gevers – documentairemaakster Waarom bleef je niet voor mij
Riekje van Osnabrugge – Studentendominee / Life coach & Programmamaker van NEWConnective
Richard van Roessel - eigenaar van Maestro-Uitvaarders

Note: Dit is geen religieuze bijeenkomst. Tijdens de gesprekken creëren wij een verbinding tussen de academische wereld (VOX-POP), de gevestigde kerk (De Waalse Kerk) en de maatschappij. Mensen van alle sociale, culturele, en geloofsachtergronden zijn van harte welkom om hun gedachten uit te wisselen, inzichten te delen en geïnspireerd te raken! Dit event is gratis toegankelijk. Graag wel even aanmelden via het formulier  hieronder!

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.