Maarten Engeltjes & Jan-Paul Grijpink
Ombra mai fu: de mooiste aria's van Händel
Foto: Simon van Boxtel

Maarten Engeltjes is al jarenlang een bekend gezicht in talloze grote concertzalen wereldwijd. Maar nu de huidige omstandigheden hem in Nederland houden, maakt hij van de gelegenheid gebruik om dichter bij huis te doen wat hij het beste doet: zingen. Daarom geeft hij op 25 oktober en 6 november een tweetal exclusieve dubbelconcerten in De Waalse Kerk, in samenwerking met bevriende artiesten. Op vrijdag 6 november is dat pianist Jan-Paul Grijpink. Samen presenteren ze de mooiste aria's van G.F. Händel.

Dit programma wordt op twee tijdstippen gegeven:
- Om 19:00 uur (klik hier om naar de juiste pagina te gaan) - UITVERKOCHT
- Om 21:00 uur (klik hier om naar de juiste pagina te gaan- UITVERKOCHT

Programma

Uit Rodelinda:
- Accompagnato: Pompe vane di morte
 Aria: Dove sei? Amato bene.

Uit Giulio Cesare:
- Empio, dirò tu sei!

Uit Tolomeo:
- Recitativo: Che piu si tarda omaì/Inumano fratel
- Aria: Stille amare

W.A. Mozart:
- Fantasia in C KV 475; Solo Jan Paul Grijpink

Uit Giulio Cesare:
- Domerò la tua fierezza

Uit Ariodante:
- Scherza infida

Encore uit Xerxes:
- Ombra mai fu

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets Voorverkoop Deur
- Regulier € 42,50 € 45,-

--------------------------------------------------------------------------------------------

Biografie

Maarten Engeltjes zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Hij verleende zijn medewerking als sopraansolist aan meerdere CD-opnamen, o.a. Allegri's Miserere Mei in de Dom van Riga. Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgden vele concerten in binnen en buitenland. Vervolgens studeert hij in 2007 cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Inmiddels is Engeltjes al jaren een veel gevraagd countertenor en werkt regelmatig samen met dirigenten als Ton Koopman, Jonathan Cohen, Emmanuelle Haïm, Vladimir Jurowski, William Christie, Peter Dijkstra, Reinbert de Leeuw e.a. Dit maakt hem een regelmatig geziene gast bij de meest prestigieuze orkesten en zalen ter wereld zoals Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Metropolitan Theatre Tokyo, Sydney Festival en het Concertgebouw Amsterdam.

In 2017 richt Engeltjes zijn eigen barokorkest PRJCT Amsterdam op. Met het ensemble slaat hij een nieuwe weg in waarin hij naast de programmering en de zakelijke kant ook het dirigeren voor zijn rekening neemt. Een combinatie die hem veel voldoening geeft. Inmiddels heeft hij met zijn ensemble twee soloalbums opgenomen voor Sony Classical welke beide veel lof ontvingen van de pers. Voor de komende seizoenen staan er met het ensemble concerten gepland in binnen en buitenland o.a. in het Muziekgebouw en Concertgebouw in Amsterdam, Auditorium Lyon en Salle Gaveau Parijs.

Jan-Paul Grijpink studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam alwaar hij zich specialiseerde in liedbegeleiding en opera. Hij volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Roger Vignoles, Helmut Deutsch en Boris Berman. Direct na zijn studie was hij werkzaam bij de toenmalige Opera Studio Nederland en bij de Nederlandse Reisopera.

Hij won diverse prijzen waaronder de prijs voor beste interpretatie van het Schubertlied, bij het concours ‘Schubert und die Musik der Moderne’ in Graz. Voor het label Etcetera nam hij samen met bariton Florian Just de cd Monologe op. Deze werd door zowel de nationale als de internationale pers lovend ontvangen.

Hij trad op met o.a. Maarten Engeltjes, Thomas Oliemans, Karin Strobos, Henk Neven, Tania Kross en vele anderen. Jan-Paul maakt deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera in Amsterdam. Daar werkte hij in talloze producties samen met dirigenten als Marc Albrecht, Carlo Rizzi, Maurizio Benini, Daniele Gatti, Sir Mark Elder, Antonello Manacorda, Reinbert de Leeuw en vele anderen. Tevens is hij als vocal coach werkzaam bij De Nationale Opera Studio.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda