Ook in seizoen 20/21 slaan GRAP Amsterdam Popmusic en De Waalse Kerk de handen weer ineen in De Waalse Kerk Sessions. In de mysterieuze sfeer van de kerk geven veelbelovende Nederlandse artiesten zich (figuurlijk!) bloot tijdens intieme optredens. Tijdens het eerste concert van dit seizoen, op woensdag 16 september, zijn dat: Judy Blank en la loye.

Judy Blank
Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen. Vorig jaar debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Afgelopen najaar zag ook EP ‘Morning After’, het rauwere broertje van ‘Morning Sun’, het licht. Het laatste deel van de trilogie ‘Morning Tapes’ bracht Judy dit jaar, op cassette, in april uit. Het zijn lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

la loye
De onvoorwaardelijk liefdevolle indie folk van la loye is zowel subtiel als gelaagd. Met bijna fluisterende zang en donkere instrumentatie vormt de band een intieme sfeer waarin de persoonlijke teksten van songwriter Lieke Heusinkveld over de angst van opgroeien en de kunst van het alleen zijn voorop staan. Het zestal speelt zowel ongepolijst als ingetogen zonder afstand te doen van de melancholie die als rode draad door de muziek omarmt wordt. Een band die je in een groot warm deken zal inpakken, om je vervolgens te vertellen dat het allemaal wel goed komt.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!