Maarten Engeltjes & Mike Fentross
Fragile: muziek van Purcell, Dowland en Sting
Foto: Simon van Boxtel

Maarten Engeltjes is al jarenlang een bekend gezicht in talloze grote concertzalen wereldwijd. Maar nu de huidige omstandigheden hem in Nederland houden, maakt hij van de gelegenheid gebruik om dichter bij huis te doen wat hij het beste doet: zingen. Daarom geeft hij op 25 oktober en 6 november een tweetal exclusieve dubbelconcerten in De Waalse Kerk, in samenwerking met bevriende artiesten. Op zondag 25 oktober is dat Mike Fentross (luit/theorbe). Samen presenteren ze het programma Fragile met prachtige liederen van Purcell, Dowland en... Sting. 

Dit programma wordt uitgevoerd op meerdere tijdstippen:
- Zondag 25 oktober om 16:00 uur - UITVERKOCHT
- Zondag 25 oktober om 19:00 uur - UITVERKOCHT
- Zondag 8 november om 14:15 uur - UITVERKOCHT
- Zondag 8 november om 16:15 uur - UITVERKOCHT

Programma

Henry Purcell 1659-1695
- Aria: Here the deities approve (uit: Ode ‘Welcome to all the pleasures’, Z 339)
- Aria: Music for a while (uit: toneelmuziek voor Oedipus, Z 583)
- Lied: If music be the food of love, Z 379
- Hymne: Now that the sun hath veiled his light, ‘An Evening hymn’, Z 193 

Sting
- Every breath you take 

Anoniem trad.
- My love is like a red, red rose
- Down by the sally gardens
- Annie Laurie

John Dowland 1563-1626
- A Dream / In te Domini speravi, solo: Mike Fentross
- Flow my tears
- I care not for these ladies
- Time stands still

Sting
- Fragile

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets Voorverkoop Deur
- Regulier € 42,50 € 45,-

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Biografie

Maarten Engeltjes zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Hij verleende zijn medewerking als sopraansolist aan meerdere CD-opnamen, o.a. Allegri's Miserere Mei in de Dom van Riga. Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgden vele concerten in binnen en buitenland. Vervolgens studeert hij in 2007 cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Inmiddels is Engeltjes al jaren een veel gevraagd countertenor en werkt regelmatig samen met dirigenten als Ton Koopman, Jonathan Cohen, Emmanuelle Haïm, Vladimir Jurowski, William Christie, Peter Dijkstra, Reinbert de Leeuw e.a. Dit maakt hem een regelmatig geziene gast bij de meest prestigieuze orkesten en zalen ter wereld zoals Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Metropolitan Theatre Tokyo, Sydney Festival en het Concertgebouw Amsterdam.

In 2017 richt Engeltjes zijn eigen barokorkest PRJCT Amsterdam op. Met het ensemble slaat hij een nieuwe weg in waarin hij naast de programmering en de zakelijke kant ook het dirigeren voor zijn rekening neemt. Een combinatie die hem veel voldoening geeft. Inmiddels heeft hij met zijn ensemble twee soloalbums opgenomen voor Sony Classical welke beide veel lof ontvingen van de pers. Voor de komende seizoenen staan er met het ensemble concerten gepland in binnen en buitenland o.a. in het Muziekgebouw en Concertgebouw in Amsterdam, Auditorium Lyon en Salle Gaveau Parijs.

De Nederlandse luitist, theorbespeler en dirigent Mike Fentross heeft zijn sporen als oude-muziek specialist ruimschoots verdiend. Hij werkt in heel Europa als dirigent, solist en continuospeler, is artistiek leider van het ensemble La Sfera Armoniosa, dirigent van La Sfera Armoniosa Orchestra en doceert hoofdvak luit en basso continuo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1988 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij luit pionier Toyohiko Satoh. In 1994 won hij het van Wassenaar Concours met violiste Helene Schmitt.

Hij speelde kamermuziek met musici als Yo Yo Ma, Ton Koopman, Janine Jansen, Marion Verbruggen, Sonia Prina, Maria Bajo, Wilbert Hazelzet, Bruce Dickey, Lucy van Dael, Andrew Lawrence King, Philippe Jarousski, Andreas Scholl, Eduardo Lopez Banzo, Skip Sempe en Gerard Lesne. Dirigent Ton Koopman schreef in het Duitse muziekblad Concerto: "Ich habe in Mike Fentross einen unglaublich begabten Continuospieler gefunden. Ich kenne keinen der so intelligent, so musikalisch Continuo spielt".

In 2010 dirigeerde hij in het Concertgebouw Monteverdi’s Mariavespers in een produktie met het Nederlands Kamerkoor. De Volkskrant kopte naar aanleiding van dit concert: ‘Dirigent Fentross steekt met partituur van Mariavespers Caravaggio naar de kroon’. De eerste dirigeerbeurt van Mike Fentross bij het Nederlands Kamerkoor was een eclatant succes.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda