Foto: Eduardus Lee

***Wegens de nieuwe coronamaatregelen is dit concert helaas geannuleerd. Indien u al tickets had gereserveerd, hebt u recht op teruggave van het volledige reserveringsbedrag. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht over de afhandeling hiervan van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl. ***

Solist Matthijs Koene (1977) wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van deze tijd. Hij is met name bekend als ambassadeur van nieuwgecomponeerd repertoire, maar in dit programma vormt vooral de traditionele verbinding de panfluit met het pastorale thema het uitgangspunt. Het lijkt er bijvoorbeeld sterk op dat Georg Philipp Telemann in zijn orkestsuite met een solistische flute pastorelle aan de panfluit gedacht heeft. Dit virtuoze werk vormt het uitgangspunt van een programma waarin Matthijs Koene en Combattimento elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten. Heel apart is ook het tripelconcert van Christoph Graupner geschreven voor drie “d’amore”-solo-instrumenten: viola d’amore, oboe d’amore en flûte d’amour” (panfluit). Het programma zit vol van dit soort verrassingen, van een imitatie van de Poolse doedelzak (Schmelzer), een echte sonate voor panfluit (Chédeville) tot twee spannende eigentijdse werken voor zowel panfluit solo (Manneke) als panfluit met strijkers (Meijering).

Solist: Matthijs Koene

Combattimento: Bram Kreeftmeijer – hobo, Cynthia Freivogel & Quirine van Hoek -viool, Marjolein Dispa – altviool, Diederik van Dijk – cello, Erik Olsman – contrabas, Sören Leupold – chitarrone, Pieter Dirksen – clavecimbel

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Suite in Es-groot, voor flûte pastourelle [panfluit], strijkers en bc, TWV 55: Es2

Johann Friedrich Fasch (1688-1758)
Sonata in d-klein, voor strijkers en bc, FaWV N:d3

Christoph Graupner (1683-1760)
Concerto in G-groot, voor flûte d’amour [panfluit], oboe d’amore, viola d’amore, strijkers, bc,
GWV 333

Daan Manneke (1939)
Faux-Bourdon (rev. 1997), voor panfluit solo

Johann Heinrich Schmelzer (c.1622-1680)
Polnische Sackpfeifen, voor twee violen & bc

Nicolas Chédeville (1705-1782)
Sonata I (uit Il Pastor fido) in C-groot, voor panfluit & bc

Johann Gottlieb Janitsch (1708-1763)
Sonata da chiesa nr. 5 in c-klein, voor hobo, viool, altviool & bc

Chiel Meijering (*1954)
Salute, voor panfluit, strijkers & clavecimbel

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tickets Voorverkoop:
- Regulier € 25,-
- Duo-kaart (2 personen) € 40,-
- Korting (CJP/Student) € 20,-

Meer Combattimento?

Op donderdag 19 november speelt Combattimento het programma Van Leipzig Naar Berlijn in De Waalse Kerk, over de band tussen Leipzig, waar Bach en zijn nazaten de dienst uitmaakten, en het muzikaal vooruitstrevende Berlijn. Ga voor meer informatie naar de informatiepagina.

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

%MCEPASTEBIN%