Ensemble Hermes o.l.v. Jeroen Spitteler
Duizendjarig zingen

Wegens de door de overheid aangekondigde maatregelen is dit concert opgesplitst in twee concerten met elk maximaal 30 bezoekers. Het eerste vindt plaats om 15:00 uur en het tweede om 16:30 uur. Indien u al tickets gereserveerd heeft, hebt u over de verdeling van plaatsen een mail ontvangen van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl. Controleert u voor de zekerheid ook uw ongewenste mail.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Wat hebben Hildegard von Bingen, middeleeuws componiste en mystica, en Orlando di Lasso, de meester van de late polyfonie, en de hedendaagse Amerikaanse componist David Lang gemeen? Een ononderbroken traditie van verfijnde stemmen, kunstig samengebracht, verbonden door een oeroud en diepgeworteld verlangen om samen te zingen.

Ook al liggen er eeuwen tussen levens van de componisten, het spel van melodie en ritme dat ze spelen, en de samenklank die daaruit ontstaat, doet een gemeenschappelijke bron vermoeden waaruit ze allen putten. Als jongste loot aan het programma hoort u de première van het meeste recente werk van artistiek leider, Jeroen Spitteler: Threni, een compositie op basis van de Klaagliederen van Jeremia en in de traditie van de Lamentaties van vele eerdere componisten. De zangers van Ensemble Hermes laten het u horen, aangepast aan de eisen die deze tijd ons oplegt, in eenstemmige zang en polyfonie.

Met dit programma viert Ensemble Hermes haar 10-jarig bestaan.

Caritas abundat Hildegard von Bingen (1098-1179)
Ave Generosa Hildegard von Bingen/ arr. J. Spitteler
Agnus Dei, Messe de Nôtre Dame Guillaume de Machault (1300-1377)
Virgo splendens & Mariam Matrem Ell llibre vermell de Monteserrat (14de eeuw)
Virgo gloriosa Adriaen Willaert (ca.1490-1562)
Lectio septima, ex propheta Hiob Orlando di Lasso (ca.1532-1594)
Oh Graveyard David Lang (1957)
I Lie David Lang (1957)
Threni(première) Jeroen Spitteler (1970)

Tickets Online Aan de deur
- Regulier € 18,00 € 20,50
- CJP/Student/Stadspas € 15,00 € 17,50
- Vrienden en leden koren* € 11,00 n.v.t.
- Onder 16 jaar oud (op vertoon van ID) n.v.t. € 8,50

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje wordt sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Onze medewerkers zullen tijdens alle evenementen en bijeenkomsten een mondkapje dragen. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.