Quirijn de Lang (bariton) & Eke Simons (piano) | VERPLAATST
De Stille Stad

Vanwege de verlengde lockdown, wordt dit concert verplaatst van zaterdag 6 februari naar vrijdag 9 april. Ook de aanvangstijden zijn gewijzigd. Indien u voor dit concert tickets gereserveerd hebt, hebt u hierover nader bericht ontvangen van onze ticketingpartner Klassiekemuziek.nl via het e-mailadres dat u gebruikt hebt voor de reservering. Wij danken u voor uw begrip en geduld in deze situatie.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Een unieke nieuwe liederencyclus gebaseerd op de actualiteit: negentien van de mooiste liederen uit de Romantiek en Moderne Liedkunst, die met tekst en muziek naar elkaar verwijzen en samen een dieper verhaal vertellen. Een spannende Orpheus-tocht op zoek naar betekenis na het verlies van het ‘Oude Bekende’.

De stille straten van de eerste lockdown en de aanhoudende crisis inspireerden bariton Quirijn de Lang en pianiste Eke Simons tot deze bijzondere liederencyclus, waarin die herkenbare gevoelens van onmacht, verveling, rouw en ook baldadigheid en sprankjes hoop je meenemen en leiden naar een nieuw begin. Op het programma staan liederen van o.a. Wolf, Strauss, Rachmaninoff, Poulenc en Alma Mahler.

Kijk voor meer informatie ook op www.destillestad.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------

Quirijn de Lang behoort al twintig jaar tot een select groepje van Nederlandse operazangers die internationaal zijn doorgebroken. Hij studeerde in Milaan en aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music te Philadelphia, waar hij cum laude zijn Masters titel behaalde. Inmiddels heeft Quirijn de Lang zo’n 70 rollen op zijn naam staan, bij onder meer De Nationale Opera te Amsterdam, La Monnaie te Brussel, Deutsche Oper Berlin, English National Opera en Opera North, waar hij een graag geziene gast is. Ook in Koninklijk Theater Carré, Koninklijke Schouwburg Den Haag, en het Concertgebouw is Quirijn meermalen te gast. Sinds 2007 heeft zijn carrière zich voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld. Hier schittert hij in het opera repertoire als in Le nozze di Figaro van Mozart, Pique Dame van Tchaikovsky, en Capriccio van Strauss. Maar ook in operette (Danilo in Die Lustige Witwe) en de vroege opera-musicals als Street Scene van Kurt Weill en Trouble in Tahiti van Leonard Bernstein blinkt hij uit. Furore maakt hij in de hoofdrol van de Cole Porter musical Kiss Me Kate, die na een lange tournee door het Verenigd Koninkrijk ook het Ravenna Festival en de London West End aandoet. In Nederland is Quirijn de Lang bekend van zijn spectaculaire debuut als Papageno bij de Reisopera en veel recenter als Hamlet bij Opera2Day.

Quirijn de Lang vormt al sinds 2013 een liedduo met pianiste Eke Simons. Zij presenteren naast beroemde werken als Winterreise en Dichterliebe ook bijzondere samengestelde cycli, waarbij liederen uit alle tijden en talen een bijzonder hecht verhaal vertellen door middel van tekst en muziek.

Pianiste Eke Simons treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. Zij gaf solorecitals in Vredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam, tijdens het Grachtenfestival en een jaarlijks tournee in Zweden. Als kamermusicus was Eke o.a. te horen in Konserthuset (Gothenburg), Musikaliska (Stockholm), Theater Carré (Amsterdam) en Concertgebouw (Amsterdam). Haar concerten worden regelmatig uitgezonden op radio en televisie en komend seizoen treedt zij op in Italië, Duitsland, Zweden, Cyprus en Engeland. In 2013 nam Eke haar solo debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček, die zeer lovend werd ontvangen in de media. Eke vormt met slagwerker Konstantyn Napolov het Duo Simons|Napolov, dat zich specialiseert in hedendaags repertoire. Zij waren o.a. te horen tijdens de Hart en Ziel Lijst 2016 van radio 4, tijdens festivals als Gaudeamus, November Music en Wonderfeel. In september 2018 kwam hun CD uit met werken die voor hen zijn geschreven door o.a. Jan-Peter de Graaff, Moritz Eggert en Yannis Kyriakides. Als kamermusicus treedt Eke op met o.a. meestercellist Harro Ruijsenaars, bariton Quirijn de Lang en in een pianotrio met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook trad zij op in een duo met de Zweedse pianist Dag Achatz en met de wereldberoemde slagwerker Colin Currie. Daarnaast werkte ze met grotere ensembles zoals het New European Ensemble en het Nederlands Kamerkoor. Eke voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding.

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tickets

Dit concert wordt op vrijdag 9 april 2021 op twee tijdstippen gegeven:

- Om 19:00 uur (klik hier voor de juiste agendapagina)
- Om 21:00 uur (klik hier voor de juiste agendapagina)

  Voorverkoop Aan de deur
- Regulier € 27,50 € 30,00
- Korting € 22,50 € 25,00

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Coronamaatregelen

Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten! Klik hier om ons volledige bezoekersprotocol te lezen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

< Terugkeren naar de agenda