[GEANNULEERD] Trio Dice & Persephone Abbott
Yenta's Lied

 

In verband met het Coronavirus COVID-19 is deze uitvoering helaas geannuleerd. Wij zijn druk bezig met het zoeken naar een passende oplossing. Indien u al tickets heeft gereserveerd, ontvangt u hierover, zodra hier meer over bekend is, zo spoedig mogelijk bericht. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Op maandag 4 mei, na de herdenking op de Dam, geeft Trio Dice een indrukwekkende uitvoering: Yenta's Lied.

Yenta’s Lied toont een verloren Joodse wereld in beeld en muziek. Componist Allan Segall heeft zes Jiddische gedichten op muziek gezet. De gedichten zijn geschreven door Jiddische dichters in het interbellum - een periode gekenmerkt door een bloeiend Joods cultureel leven in de dorpen en steden van Europa. Ze gaan over het leven in de shtetl, over armoede, de dood, liefde en verwondering. En hoewel ze voortkomen uit een specifieke culturele context, blijft hun boodschap universeel, en spreken ze mensen van vandaag direct aan.

Segall’s muziek, met invloeden van klassieke en Klezmer muziek, wordt vertolkt in tekst en zang door Persephone Abbott. Zij wordt vergezeld door Trio Dice; Annemarie van Prooijen (viool), Petr Karlicek (piano) en speciale gast Michel Marang (klarinet). Kijk voor meer informatie op de website van Allan Segall.

Dit concert vindt plaats in het kader van Theater na de Dam, een initiatief waarbij door heel Nederland voorstellingen worden gegeven na, en in het kader van, de Nationale Dodenherdenking.

 

 

< Terugkeren naar de agenda